Dimitsana

 

 

 

 

 

Dimitsana is een schilderachtige plaats in een bergvallei aan de rivier Lousios. Volgens de ontdekkingsreiziger Pausanias gebouwd op de vroegere stad Teuthis. Deze Pausanias vermeldt ook deelname van de stad aan de Trojaanse oorlog. De godin Athena raakte verwond en zij wreekte zich door het land in de omgeving onvruchtbaar te maken. De vloek zou verdwijnen als er een beeld van de gewonde Athena werd opgericht. Dit beeld heeft de ontdekkingsreiziger gezien.

 

 

 

 

 

 

Het moderne Dimitsana heeft mooie steegjes met hoge herenhuizen, sommige zijn wel wel vijf verdiepingen hoog. Bezienswaardigheden zijn onder meer de bibliotheek met zeldzame en unieke drukwerken, tevens een historische verzameling voorwerpen zoals de knokenkist van Yermanos en portretten van Nikolaos Makris. Het kerkelijk museum laat vooral iconen van kerken en kloosters uit de omgeving zien. Dimitsana heeft een mooie wandelomgeving, een spectaculaire kloofwandeling is bijvoorbeeld van het nabijgelegen Stemnitsa naar het klooster Gortis. Het gebied is te bezoeken tijdens een georganiseerde rondreis of op eigen gelegenheid.

 


hotels voor de beste prijs

 


Op een hoogt van ruim 1.000 meter ligt dit mooie restaurant. Gespecialiseerd in lokale recepten dat ware

culinaire hoogstandjes oplevert. De eigenaar komt aan uw tafel de mogelijkheden en uw wensen doornemen.

 

Restaurant Drymonas  tel. 27950-31116  mob. 6946-286757

 


Dit restaurant ligt in het centrum van Dimitsana vlak bij de kloof en bij de mooie kerk met zijn koperen daken. Het restaurant is van binnen zeker een bezichtiging waard. Het sfeervolle en authentieke familierestaurant is al 7 jaar succesvol met het bereiden van streekgerechten. Moeder en zoon Yorgos koken samen. Angeliki legt u graag uit welke gerechten er zijn. In de zomer kunt u er ook heerlijk buiten eten op gezellige terras.

 

Restaurant To steki tis gefsis  tel. 27950-31424   mob. 6936-873123