Delphi

 

 

Delphi was in de oudheid één een van de beroemdste religieuze plaatsen, vanwege de god Apollo, god van het licht. Apollo was het meest bezochte en gerespecteerde orakel van de oudheid. Later werd hier ook de god Dionysos vereerd.

 

Volgens de overlevering, streken in Delphi, tegelijkertijd, de twee arenden neer die Zeus vanuit de verste hoeken van het universum had uitgestuurd, om het centrum van de wereld te bepalen.

 

Op grond van deze mythe geloofden de Grieken dat Delphi het geografische middelpunt van de aarde was. Vanaf 590 v. Chr. werden te Delphi de Pythische Spelen gehouden, dat waren wedstrijden in muziek, dichtkunst en sport.

 

De plaats heette vroeger Pytho, waar Homerus over schreef. Apollo ontdekte de plaats van de Python, de draak, hij doodde deze en vestigde zich in Delphi. Apollo werd vereerd als Apollo Pythios tijdens de Pythische spelen.

 

In het centrum van Delphi zijn goede hotels en restaurants en een prima taxi service: Babis Papageorgiou tel: 6932-259022 of 6977-432939.

 


Vakantie boeken

 

 hotels voor de beste prijs

 


 

                                  rondreizen Delphi                    stedentrip Delphi                    Delphi met kinderen

 


 

Modern café met adembenemend uitzicht. Er is satelliet tv en een wifi punt. Veel exclusieve koffiesoorten. Kaas en ham plateaus, pizza en pastasoorten. Vind ons in het centrum van Delphi, het centrum van de oude wereld.

 

Agora café en restaurant   tel. 22650-83116     Agora café en restaurant        info@agoracafe.gr

 

 

 

Kwaliteitsrestaurant gelegen bij het busstation en treintje. Het gebouw is in 1860 gebouwd en was een van de eerste in Delphi. Nu heeft de vijfde generatie besloten om in ons familiehuis traditionele Griekse maaltijden met u te delen. Veel smaakmakende ingrediënten komen uit eigen tuin. Wij willen dat u zich thuis voelt en ons verlaat met de meest zoete herinneringen.

 

To Patriko mas    tel. & fax: 22650-82150

 

 

Zodra u dit restaurant binnenkomt ziet u meteen een tafel met heerlijke griekse gebaksoorten. Vanuit het restaurant heeft u een prachtig uitzicht over de kloof van Delphi en de baai van Korinthië. U kunt hier intiem dineren bij deze culinaire familie.

 

Taverne Vakhos   tel. & fax: 22650-83186    theodor8@otenet.gr   of   info@vakchos.com

 

 

 

Op weg vanaf Delphi naar Arachova passeert u de beroemde ruïnes, de tholos, de apollotempel en het theater.

Het landschap rondom de Pynthia boezemt religieus ontzag in, tussen hoog oprijzende bergen ligt een diepe kloof die uitkomt bij Itea, in de verte het blauw van de golf van Korinthe.