Sidari

 

 

Sidari of Sidarion op Corfu is een vrij drukke, toeristische badplaats. Bij Sidari ligt een inham die volgens een legende “het kanaal van de liefde” wordt genoemd. Wie hier doorheen zwemt vindt de man of vrouw van zijn dromen en als men als stel het Canal d’amour door zwemt, zal men altijd gelukkig zijn in de liefde. Rondom Sidari liggen bossen, rustige strandjes en verlaten baaien. Het strand van Sidari is een Blauwe vlag strand, een schoon en veilig strand.

 

Vanuit Sidari kunt u excursies maken naar de eilandjes Mathraki, Erikoussa en Othoni. Deze eilanden worden de Diapontia eilanden genoemd en hebben een gezamenlijke oppervlakte van circa 18 km2. Peroulades ligt tussen Arillas en Sidari, het is een oud traditioneel Grieks dorpje aan de meest noordwestelijke punt van Corfu. Er is een smal zandstrand, het Logga strand, met mooie zonsondergangen.

Xanthates, gemeente Thinalio, ligt in het binnenland, aan de voet van de Pantokrator berg, achter de plaats Roda, tussen Sidari en Acharavi.

 

Xanthaat is een soort scheikundig zout met een goudgele kleur. Het Roda strand ligt tussen Sidari en Acharavi op drie kilometer afstand van Sidari.

 

 

Vakantie Corfu:

 

vakantie Corfu ruime keus

 

authentieke vakantie Corfu

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

 


 

 

Corfu

 

Corfu-stad    Benitses    Moraitika    Kavos    Agios Georgios    Agios Gordios    Paleokastritsa    Arillas  

 

Sidari    Acharavi     Kassiopi / Avlaki     Barbati / Nisaki / Kalami     Ipsos     Dassia     Gouvia     Kontokali

 

Real estate    Watersport    Auto- en motorverhuur

 

Fotobijlage Corfu-stad    het Oude Fort    Achillion 

 

  Natuur Corfu