Paleokastritsa

 

Paleokastritsa aan de zuidkust, ligt op 19 kilometer van Corfu-stad. Paleokastritsa was de eerste favoriete plaats voor toeristen op Corfu. Het beboste landschap boven de baaien; gescheiden door puntige rotsen, is schitterend. Het klooster Kimisis tis Theotokou van Paleokastritsa is van binnen een modern gebouw en er is een museum met iconen en een waterput om een wens te doen. Paleokastritsa heeft, in de zomer, drukbezochte stranden.

 

Er zijn zes baaien tussen de indrukwekkende rotsformaties. Er zijn ook diverse grotten waar u naar toe kunt zwemmen of er met een bootje een excursie naar toe kan maken. Leuk is dat u met een geel duikbootje de fascinerende onderwaterwereld kunt zien, de naam van het bootje is geleend van de Beatles u duikt onder op de tonen van: The Yellow Submarine in Corfu. Bezoek ook eens de mooie grotten van Paleokastritsa en het Angelokastro : kasteel van de engelen langs de Corfu trail. Tussen Agios Gordis en Paleokastritsa liggen Glyfada en Ermones. Het Ermones strand en het Glyfada strand zijn Blauwe Vlag stranden. Paleokastritsa, Glyfada en Ermones liggen bij de Corfu Golfclub.

 

Gezellig familierestaurant met mooi uitzicht over de baai en de rotsen van Paleokastritsa.

Uitgebreide menukaart met Griekse gerechten waaronder ook vissoorten en er is een aparte ijskaart.

De eigenaar verhuurt tevens appartementen. De appartementen hebben airco, koelkast en satelliet tv. Schitterend uitzicht over de baai en de vele eilandjes en de haven.  

 

Restaurant Horizon en Appartementen Katerina    tel. 26630-41569 / 49315     Paleokastritsa.

 

Vatos

 

Tussen Paleokastritsa en Agios Gordios ligt het dorp Vatos. Het bergdorp heeft een kleine 500 inwoners en er zijn twee kleine winkels en enkele restaurants. Vatos ligt in een mooie groene wandelomgeving en op een kleine twee kilometer van de kust en het Mirtiotissa strand, een gebied voor de rustzoeker en de natuurliefhebber.

 

Ermones villas Vatos Ermones Corfu

Paleokastritsa – Touroperator aanbod 2016

 

 

Ontdek puur Corfu, zwembad, rustig, Eliza     

   uniek, molen of kasteel, incl auto   

 

 

hotel of appartement, ruime keus, gastvrij, kleinschalig, Sunweb

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Corfu

 

Corfu vakantieaanbod

 

Corfu-stad    Benitses    Moraitika    Kavos    Agios Georgios    Agios Gordios    Paleokastritsa    Arillas  

 

Sidari    Acharavi    Kassiopi / Avlaki    Barbati / Nisaki / Kalami    Ipsos    Dassia    Gouvia    Kontokali

 

Real estate    Watersport    Auto- en motorverhuur

 

Fotobijlage Corfu-stad    het Oude Fort    Achillion 

 

 Natuur Corfu