Kassiopi – Avlaki – Agios Stefanos

 

 

Kassiopis of Kassiopi was in het Romeinse rijk een bloeiende stad door haar geografische ligging. Een bezoeker was keizer Nero, hij wilde bewijzen dat hij niet zo maar een keizer was maar een kunstenaar die zich nauw verweven voelde met de Griekse cultuur. Vanaf Kassiopi ziet u Albanië liggen en u kunt gemakkelijk een excursie boeken naar Albanië. Kassiopi is nu een levendige plaats met een kleine, drukke haven. Bij Kaap Kassiopi liggen indrukwekkende rotsformaties met mooie strandjes. De ruines van het middeleeuwse kasteel, verwoest in 1386, rijzen op in de groene heuvels. Kassiopi ligt op ongeveer 38 kilometer van Corfu-stad en er is een goede busverbinding. Het Kerasia strand is een rustig strand met de Blauwe vlag en ligt 7 km ten zuiden van Kassiopi.

 


Touroperator aanbod 2016              

 

 

Villa Theresa Kerasia Corfu
 
      

 

strand, zwembad, rustig, fantastisch uitzicht       

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

 

Philippos hotel Kassiopi
  
Villa Nikos Kassiopi Corfu
  
Mareblue Beach Kassiopi
 
 

 

 hotels voor de beste prijs

 


Restaurant - Cafe – studio’s Kastro - Kassiopi Corfu
 
 
 
Restaurant Kastro Kassiopi Corfu

 

Beach Restaurant Kastro ligt vanaf de haven van Kassiopi aan de linkerkant. Het is een mooie wandelroute die langs prachtige rotspartijen en intieme strandjes volgt. Na 1 kilometer, bij het grootse strand ligt het restaurant. Hier kunt u terecht voor een drankje of een hapje, maar ook voor een Grieks diner. Er is mooi uitzicht op de gegroefde rotsformaties en het gele strand. Er zijn ook een aantal studio’s te huur, voor 2 of 3 pers. Prachtig gelegen, rustig en toch op loopafstand van het gezellige centrum, ze zijn geliefd, dus boek tijdig.

 

Restaurant – Cafe – studio’s  Kastro – Kassiopi  Corfu     Website Kastro Kassiopi       info@kastrokassiopi.com

 


Avlaki

 

 

 
 

 

Avlaki strand ligt in een baai en het is gelegen tussen Kaap Varvara en Kaap Kassiopis of de wat bekender Kaap Stefanos. Het is een relatief onbekende baai. Het is echter één van de mooiste stranden van Corfu. Albanië ligt over zee op slechts twee kilometer afstand. Avlaki heeft een Blauwe vlag strand. 

 


Agios Stefanos

 

Agios Stefanos Avlaki Corfu
 
 

 

Agios Stefanos of Sint Stefanos bij Avlaki is een uitermate schilderachtig plaatsje gelegen aan een half cirkelvormig strand met veel terrasjes en omsloten door een hoge bergketen. U kunt hier goed een  motorboot huren om de grillige kust vanaf zee te bewonderen. 

 

 

Corfu

 

Corfu vakantieaanbod 

 

Corfu-stad    Benitses    Moraitika    Kavos    Agios Georgios    Agios Gordios    Paleokastritsa    Arillas  

 

Sidari    Acharavi    Kassiopi / Avlaki    Barbati / Nisaki / Kalami    Ipsos    Dassia    Gouvia    Kontokali

 

Real estate    Watersport    Auto- en motorverhuur

 

Fotobijlage Corfu-stad    het Oude Fort    Achillion 

 

 Natuur Corfu