Kassiopi – Avlaki – Agios Stefanos

 

 

Kassiopis of Kassiopi was in het Romeinse rijk een bloeiende stad door haar geografische ligging. Een bezoeker was keizer Nero, hij wilde bewijzen dat hij niet zo maar een keizer was maar een kunstenaar die zich nauw verweven voelde met de Griekse cultuur.

 

Vanaf Kassiopi ziet u Albanië liggen en u kunt gemakkelijk een excursie boeken naar Albanië. Kassiopi is nu een levendige plaats met een kleine, drukke haven.

 

Bij Kaap Kassiopi liggen indrukwekkende rotsformaties met mooie strandjes. De ruines van het middeleeuwse kasteel, verwoest in 1386, rijzen op in de groene heuvels. Kassiopi ligt op ongeveer 38 kilometer van Corfu-stad en er is een goede busverbinding.

 

Het Kerasia strand is een rustig strand met de Blauwe vlag en ligt 7 km ten zuiden van Kassiopi.

 

Avlaki

 

Avlaki strand ligt in een baai en het is gelegen tussen Kaap Varvara en Kaap Kassiopis of de wat bekender Kaap Stefanos. Het is een relatief onbekende baai.

 

Het is echter één van de mooiste stranden van Corfu. Albanië ligt over zee op slechts twee kilometer afstand. Avlaki heeft een Blauwe vlag strand. 

 

Agios Stefanos

 

 

Agios Stefanos Avlaki Corfu

Agios Stefanos of Sint Stefanos bij Avlaki is een uitermate schilderachtig plaatsje gelegen aan een half cirkelvormig strand met veel terrasjes en omsloten door een hoge bergketen. U kunt hier goed een  motorboot huren om de grillige kust vanaf zee te bewonderen. 

 

 

 

Vakantie Corfu:

 

vakantie Corfu ruime keus

 

authentieke vakantie Corfu

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

 

Corfu:

 

Corfu-stad    Benitses    Moraitika    Kavos    Agios Georgios    Agios Gordios    Paleokastritsa    Arillas  

 

Sidari    Acharavi    Kassiopi / Avlaki    Barbati / Nisaki / Kalami    Ipsos    Dassia    Gouvia    Kontokali

 

Real estate    Watersport    Auto- en motorverhuur

 

Fotobijlage Corfu-stad    het Oude Fort    Achillion 

 

 Natuur Corfu