Het Oude Fort

 

gracht (links) bij Oude Fort Corfu

 

poort Oude Vesting met de Leeuw van Sint Marcus

 

 

 

Ten oosten van de Spianada ligt het Oude Fort, de oude vesting of ook wel Paleo Frourio of Fortezza Vecchia genoemd. Het oude fort is zichtbaar vanaf zee en een opvallend kenmerk voor Corfu, gebouwd op de punt van  Corfu-stad , Kaap Sideros. De entree van Paleo Frourio is 4 euro (2011). Vanaf de brug is er een mooi zicht op de gracht of de Contra Fossa. Op de brug ligt de toegangspoort met, boven de poort, de Leeuw van Sint Marcus. De Venetianen noemden hun uitgegraven eilandje Korfi (rotspunten).

 


Mandraki haven – Oude Fort – Corfu

 

 

 

Uitzicht op het Oude Fort en de Mandraki haven. Deze haven is de thuishaven van de Zeilclub van Corfu (IOK)

en van de Hellenic Offshore Racing Club (HORC). Vanaf de noordzijde van het Oude Fort uitzicht op de Mandraki haven.

 


Torens – Oude Fort

 

 

Van links naar rechts: de zeetoren, de landtoren, de klok of klokkentoren, vuurtoren en de Britse barakken.

 


Acropolis Gate en zuidzijde Oude Fort

 

Akropolis ingang of Acropolis Gate in het Oude Fort, de tunnel loopt naar de zuidzijde van het Oude Fort en een buskruit opslagplaats.

 


Agios Georgios kerk – Oude Fort – Corfu

De Agios Georgios kerk ligt op het terrein van het Oude Fort. De kerk is in 1840 in basiliek stijl gebouwd door de Britten. Aan de buitenkant staan zes Dorische zuilen. In 1943 werd de kerk ernstig beschadigd, in 2008 is de kerk in oorspronkelijke stijl heropgebouwd. Tot het midden van de 20steeeuw was het de enige kerk in Corfu waar de

Mis van de Opstanding – Anastasi (Pasen) werd gehouden. De Agios Georgios kerk is in 1865 versierd met het koor scherm van de kerk Sint Spyridon. Het koor scherm is het werk van Emmanuel Tzanne, een eminente Kretenzer iconenschilder. 

 


   Corfu                    Corfu-stad