Fotobijlage Corfu-stad

 

Het Nieuwe Fort of Neo Frourio of Fortezza Nuova – Corfu

 

 

 

De Venetianen bouwden de Oude Vesting en de Nieuwe Vesting in Corfu-stad. De Nieuwe Vesting wordt,

Neo Frourio of Fortezza Nuova of het Nieuwe Fort genoemd en werd in de jaren 1570-1580 gebouwd.

 

 

Dit voorheen militaire (Griekse marine) complex is nu toegankelijk voor publiek. Het Nieuwe Fort ligt voor

de Oude Haven, rechts van de Nieuwe Haven van Corfu.

 

 

 

 

 

De Spianada of Esplanade – Corfu 

 

 

 

Tussen de Oude Vesting en de Nieuwe vesting ligt een stadsplein,

de Esplanade ook wel Spianada genoemd.

Links van de Spianada of Esplanade ligt een tuin.

 

Rechts van de Spianada ligt een cricketveld, waar regelmatig cricket wordt gespeeld en gemberbier gedronken.

 

Langs de westkant van de Spianada liggen de Frans aandoende arcaden, de Liston galerij. Het gebouw is ontworpen door Matthieu de Lesseps, vader van de ingenieur die het Suezkanaal groef.

 

 

 

 

Het paleis van Sint Michael en Sint George – Corfu

 

Het paleis van Sint Michael en Sint George, ook wel genoemd het Agion Michael en Georgioupaleis ligt aan de noordkant van de Spianada in Corfu-stad. Voor het paleis staat het standbeeld Sir Frederic, hij zorgde ervoor dat Corfu een waterleidingnet kreeg, met zijn hand wijst hij daarom naar het water. Het palies is een neoklassiek bouwwerk met een Dorische zuilengalerij. Het Sint Michael en George paleis is in 1810 ontworpen door Kolonel George Whitmore, als gouverneurswoning.

Van 1846 tot 1913 was het in gebruik als zomerpaleis voor de Griekse Koninklijke familie. Afgelopen jaren is het gebouw gerestaureerd, nu zijn er aan de voorzijde het Historisch archief, de politie en het Museum voor Aziatische kunst gevestigd. In de linkervleugel is de Openbare Bibliotheek en de Dienst voor Archeologie.

 

 

Het oude stadscentrum van Corfu ligt tussen het oude fort en het nieuwe fort. Er zijn ook winkeltjes met lokale producten zoals honing, halva en de kumquat.

 

Agios Spyridon kerk

 

Sint Spyridon wordt gezien als de beschermheilige van Corfu. Hij was oorspronkelijk een schaapherder van Cyprus. Agios Spyridon zou het eiland van de hongersnood, de pest omstreeks 1630 en van de Turken in 1716 hebben gered. De kerk van Agios Spyridon is de meest beroemdste kerk van Corfu. De kerk is gebouwd vanaf 1590. De klokkentoren van de kerk is de hoogste klokkentoren van de circa 800 kerken die er op Corfu zijn.  De klokkentoren van de Sint Spyridon kerk lijkt op de klokkentoren van de San Giorgo die in dezelfde tijd werd gebouwd. Elk jaar op 12 december is er een feestdag ter ere van Sint Spyridon.  

 

Vlacherna en Pontikonisi

 

 

Het uitzicht op de twee eilandjes vanaf Kanoni wordt veelvuldig gefotografeerd. Sinds de Fransen (1798) er

een kanon hebben opgesteld werd de plaats Kanoni genoemd. Het eerste eiland is verbonden met het vasteland, langs het voetpad liggen vissersboten. Het klooster op het Vlacherna eiland is gewijd aan Panagia Vlacherna.

Het tweede eilandje is het Pontikonisi eiland, het klooster wat hier op staat is opgedragen aan Pantokrator.


  Corfu             Corfu-stad