Dassia

 

 

Dassia of Dasia ligt op ongeveer tien kilometer van Corfu-stad. Dassia heeft een lang smal strand en het rustiger strand Agios Nikolaos. Dassia is net als Gouvia een vrij drukke, toeristische plaats. In Dassia zijn goede restaurants en diverse andere uitgaansmogelijkheden. Aan de Dafnila Baai ligt het Kommeno strand, een Blauwe vlag strand.

Restaurant Hammock Dassia

 

 

In het centrum van Dassia ligt aan de hoofdweg, 100m na Sanders hotel dit befaamde Griekse familie restaurant Hammock waar u voor een kleine prijs gezellig Grieks kunt eten. Voor Italiaanse gerechten kunt u hier ook terecht. Het restaurant is mooi aangekleed met veel planten, tevens een goed voorziene bar die tot in de kleine uurtjes open is.

 

Restaurant Hammock  mob. 6970-306343

 

 

 

 

 

 

Taverne en bar Eric Place is een begrip in Dassia voor een gezellige avond. Er wordt al meer dan 30 jaar gezellige avonden georganiseerd met Live muziek op elke woensdag, en zaterdags zijn er Griekse dansers waar u al of niet aan mee kunt doen. De bar biedt een verscheidenheid aan drankjes en mixen en heerlijke cocktails, de taverne verzorgt uitstekende Griekse maaltijden, maar ook voor snacks en tussendoortjes kunt u hier terecht. De gehele dag open tot in de kleine uurtjes ‘s nachts.

 

Taverne Bar Eric’s Place  hoofdstraat  Dassia tel. 26610-93211  ericplacedassia@yahoo.com

 

 


Excursies 

 

In het centrum van Dassia tegenover hotel Corfu is de Nederlandse Helga op het gebied van excursies een begrip. Hier een aantal beschrijvingen van de vele dagtrips die u onder andere bij haar kunt boeken.

Zo is er een Jeep Safari.  Hiermee ontdekt u het andere Corfu via bos- en zandweggetjes ondekt u de mooie natuurlijke vergezichten, het verlaten dorp Old Peritha, tocht langs de Pantokrater berg naar Vigia, bewonderen van de villa Agnielli en tot slot bij het schilderachtige Kalami naar het strand. U mag als chauffeur of als passagier in de Jeep.

 

Met Horse Riding, paardrijden of op een pony of ezel rijden beleeft u een leuke ochtend of middag in de natuur van Corfu, ook komt u op moeilijk te bereiken strandjes. Kom naar Avlaki en ontmoet onze paarden, pony’s en ezels.

 

Wandelen op Corfu langs oude Romeinse paden, vanaf het panoramische uitzicht van Alimatades, over ezelpaden langs dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Via olijfboomwouden naar het mooie strand van Agios Georgios.  

 

 

 

Kassiopi Cruise met BBQ. Op een originele Kaiki boot vaart u langs o.a. Angi, Kalami, Kououra. We stoppen in het mooie Kassiopi met veel gezellige winkeltjes, terrassen en mooie strandjes.

 

Tevens Dagtrips naar:  Geheimzinnig Albanië, de Meteora , Parga  Paxos , The Blue lagoon, Aqualand

 

 

Helga Holiday Service Dassia Corfu tel. 26610-97505  Fax: 26610-97579  mob. 6940-777918  helga@otenet.gr

 

 

 

Vakantie Corfu:

 

vakantie Corfu ruime keus

 

authentieke vakantie Corfu

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Corfu:

 

Corfu-stad    Benitses    Moraitika    Kavos    Agios Georgios    Agios Gordios    Paleokastritsa    Arillas  

 

Sidari    Acharavi    Kassiopi / Avlaki    Barbati / Nisaki / Kalami    Ipsos    Dassia    Gouvia    Kontokali

 

Real estate    Watersport    Auto- en motorverhuur

 

Fotobijlage Corfu-stad    het Oude Fort    Achillion  

 

 Natuur Corfu