Corfu-stad

 

 

Corfu-stad of Kerkyra-stad is een gezellige Griekse stad met invloeden van de Italianen, Fransen en Engelsen die er vroeger hebben gewoond.

 

Het oude stadsgedeelte staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In de stad zijn veel sfeervolle winkelstraten, authentieke taverna’s maar ook moderne restaurants.

 

De Esplanade is het groene juweel van de stad.

 

De Panagia Spiliotissa is een belangrijke kerk in de stad; keizerin Theodora kreeg hier haar laatste rustplaats. Zij werd de overwinnaar van de “beeldende strijd” waardoor de Grieken hun iconen konden behouden. In de Odos Agios Spiridonos ligt de heilige Spiridon. Volgens sommigen gelovigen zorgt zij nog steeds voor wonderen.

 

De Agios Antonios is gebouwd in de 14de eeuw. Hier bevind zich een iconostase van marmer uit Carrara.

liston-galerij-corfu-stad.
liston-galerij-corfu-stad.

 

De Fortezza Vecchia, de oude vesting, werd in 1386 door de Venetianen gebouwd.

Toen werd de naam van het eiland Corfu of Korfi met als betekenis: rotspunten.

 

De Britse begraafplaats en het koninklijk paleis zijn ook mooie bezichtigingen en natuurlijk de talrijke musea van Corfu-stad. Zoals het museum voor Aziatische kunst, het Byzantijnsmuseum, het papiergeld museum en het archeologisch museum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Restaurant Mouragia is gebouwd op de stadswal van Corf-stad met mooi uitzicht op de Ionische zee en het eilandje. Vidos en op de kustlijn van Albanië. In een vriendelijke sfeer kunt u genieten van Griekse traditionele gerechten. Er is een ruim aanbod van verse vis en op de borden worden de diverse Voordelige Menu’s van de dag vermeld. De chef-kokkin Maria zorgt vakkundig voor uw eten. Accurate en vriendelijke bediening in een gezellige Griekse Sfeer.

 

Restaurant Mouragia     tel. 26610-33815 Arseniou 15

 

 

Taverne en Grill House Markas is gunstig gelegen aan de voet van het Nieuwe Fort dat ‘s avonds prachtig is verlicht en uitzicht heeft over zee en de oude haven. Het restaurant heeft een goede kwaliteit aan Griekse gerechten, warme of koude voorgerechten, veel gegrilde gerechten, souvlaki , gyros, en ook visgerechten staan op het menu. In de geheel vernieuwde keken wordt alles volgens de meest hygiënische normen voor u klaargemaakt.

 

Taverne en Grill House Markas  5K.Zavitsianou Street  Old Port Corfu   

 

tel. 26610-49918   markas42140@gmail.com  


 

Aan het Town House Square ligt deze katholieke kerk. De kerk wordt in veel beschrijvingen overgeslagen maar is zeker het bekijken waard. Het fraaie gebouw is eigendom van de Katholieke Ecclesia.

 

Vakantie Corfu:

 

vakantie Corfu ruime keus

 

authentieke vakantie Corfu

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

 

Corfu-stad    Benitses    Moraitika    Kavos    Agios Georgios    Agios Gordios    Paleokastritsa    Arillas  

 

Sidari    Acharavi    Kassiopi / Avlaki    Barbati / Nisaki / Kalami    Ipsos    Dassia    Gouvia    Kontokali

 

Real estate    Watersport    Auto- en motorverhuur

 

Fotobijlage Corfu-stad    het Oude Fort    Achillion 

 

 Natuur Corfu