Barbati – Nisaki – Kalami

 

 

Barbati is een toeristische badplaats met watersportfaciliteiten en een ruim strand. Vanaf de doorgaande autoweg zijn er veel paadjes die afdalen naar het strand. 

 

De groene hellingen van de 911 meter hoge Pantokrator-berg, de zee en het zand-kiezelstrand bij Barbati zijn een kleurrijk geheel. 

 

Nisaki is een klein dorp op 2,5 kilometer afstand van Barbati. Het Nisaki strand is een mooi zandstrand met kleine kiezels en een Blauwe vlag strand, kinderen spelen graag in de baai en tussen de rotsen. 

 

Nisaki was vroeger een klein eiland maar door hevige steenslag uit de bergen is het het nu verbonden met het eiland Corfu.           

 

 

 

  

 

 


Kalami

 

 

Kalami is een vissersplaats met in de diepte een mooie baai omringd door cipressen. De schrijver Lawrence Durrell (1912-1990) woonde met zijn vrouw Nancy in Kalami. Durrell schreef het Corfu reisboek: Propero’s Cell. Het grote witte huis waar hij woonde ligt aan het einde van de baai. In de zomermaanden zijn het dorp Kalami en de schone zee in de baai een populaire badplaats voor de Grieken.

 

 

In het midden van de baai ligt dit gezellige familierestaurant. Het restaurant heeft een ruime keus in Corfiotische gerechten; met dagspecialiteiten en verse vis. Openingstijden van half 9 in de ochtend tot half twaalf in de avond. Mooi uitzicht en WIFI punt aanwezig.

 

Restaurant Thomas Place  tel. & fax: 26630-91180  winter tel. 26610-80505  mob. 6945-957600


    Restaurant Thomas                thomas@thomasplace.gr

 

 

 

Vakantie Corfu:

 

vakantie Corfu ruime keus

 

authentieke vakantie Corfu

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Corfu

 

Corfu-stad    Benitses    Moraitika    Kavos    Agios Georgios    Agios Gordios    Paleokastritsa    Arillas  

 

Sidari    Acharavi    Kassiopi / Avlaki    Barbati / Nisaki / Kalami    Ipsos    Dassia    Gouvia    Kontokali

 

Real estate    Watersport    Auto- en motorverhuur

 

Fotobijlage Corfu-stad    het Oude Fort    Achillion  

 

Natuur Corfu