Agios Gordios

 

Agios Gordios of Agios Gordis is een mooie plaats met de gelijknamige kerk. Het jaarlijkse feest bij de kerk op 3 januari is ter ere van Sint Gordios. In het binnenland bij Agios Gordis ligt de plaats Sinarades, hier ligt een bezienswaardig volkskundig museum. Agios Gordios heeft een mooi schoon zandstrand en een idyllisch omgeving. Aan de rand van de baai ligt in zee een oprijzende rots, deze heet de Ortholithos. Op het strand verhuurt een Nederlandse strandstoelen, ze houd haar stuk strand perfect schoon en u krijgt gratis een Nederlands boek of tijdschrift te lezen.

 

Pelekas en Glyfada strand

 

 

Pelekas ligt aan de zuidkust van Corfu tussen Agios Gordios en Paleokastritsa. Het is een mooi traditioneel dorp op de top van een heuvel vlak bij de Ropa vallei, de golfbaan van Corfu. Bij Pelekas ligt het Blauwe Vlag strand Glyfada, het is een groot uitgestrekt kindvriendelijk zandstrand met een langzaam aflopende zeebodem. Glyfada strand wordt wel als een van de mooiste stranden van Corfu gezien. Het dorp Pentati ligt op een heuvel van 120 meter hoogte, een kilometer ten zuiden van Agios Gordios. Het dorp heeft circa 300 inwoners, een mooie landelijke ligging en schitterende uitzichten op de kust en de twee kleine eilandjes Mikro Tholeto en Megalos Tholeto.

 

 

 

In 1960 namen Theodoros Dukakis en zijn vrouw Olga de beslissing om in hun aan zee grenzende tuin “Taverna Theodoros” te starten en sindsdien is dat een familiebedrijf.  Taverna Theodoros was de enige plek waar eten en drinken in de hele Agios Gordios regio te verkrijgen was. Voor het jonge stel was hun nieuwe begin erg moeilijk. Er was geen elektriciteit en een goede weg naar het Agios Gordios strand bestond nog niet. Langs een steil en smal ezelpad moesten zij alle noodzakelijke benodigdheden vervoeren vanuit het nabijgelegen dorp Sinarades.

 

 

De taverne wordt nu door de huidige generatie van de familie Dukakis voortgezet. De twee zonen Fotis en Tassos hebben het  familiebedrijf overgenomen en de taverne gerenoveerd waarbij de oorspronkelijke stijl precies nog zo is zoals het was. Hanna, Tassos’ vrouw, heeft van Olga al haar recepten overgenomen en voegde haar eigen inbreng toe, goed passend in de familie stijl van koken. In de taverne kunt u van de bijzondere Griekse keuken  en van de rustige en vriendelijke sfeer komen genieten. Taveerne Theodoros is de oudste Taverne van Agios Gordios en ligt direct aan het mooie strand met uitzicht op de rots, de ortholithos. De taverne heeft een uitgebreide Griekse keuken met veel unieke recepten.

 

Taverne Theodoros Agios- Gordios Corfu tel: 26610-53259   website Taverne Theodoros

 

Vakantie Corfu:

 

vakantie Corfu ruime keus

 

authentieke vakantie Corfu

 

hotels voor de beste prijs

 


 

Corfu-stad    Benitses    Moraitika    Kavos    Agios Georgios    Agios Gordios    Paleokastritsa    Arillas  

 

Sidari    Acharavi    Kassiopi / Avlaki    Barbati / Nisaki / Kalami    Ipsos    Dassia    Gouvia    Kontokali

 

Real estate    Watersport    Auto- en motorverhuur

 

Fotobijlage Corfu-stad    het Oude Fort    Achillion 

 

 Natuur Corfu