Corfu

 

Corfu ligt in het uiterste noorden van de Ionische Zee en heeft een oppervlakte van bijna 600 vierkante kilometer. Toerisme en landbouw zijn de belangrijkste activiteiten van de bevolking. Door een aantal landverschuivingen is Corfu losgeraakt van het vasteland van Griekenland. De bergketen Pantokrator, de allesheerser, heeft drie hoge toppen, de hoogste top is de Pantokrator van 910 meter. Vanaf de top is het hele eiland Corfu en Albanië goed te zien, bij helder weer is Italië zichtbaar.

 

 

 Corfu wordt ook geschreven als Korfoe of Kerkyra, vroeger noemde men Corfu het Sikkeleiland vanwege de vorm van het eiland. Tussen Corfu en Epirus, vasteland van Griekenland, ligt de (zee) Straat van Corfu.

Corfu is voor veel toeristen een aantrekkelijke vakantie bestemming. Corfu-stad is een mooie stad met de Spianada en het Liston, het Oude en het Nieuw Fort. Bij Benitses staat het  Achillion – Paleis van Sissi. Er zijn op het eiland avontuurlijke wandelroutes, drukke en rustige stranden, uitgaansmogelijkheden en rustige groene streken.


Bij elke plaatsnaam van Corfu staat het vakantie aanbod voor die plaats of directe omgeving.