Elata en Vessa

Elata

 

Elata en Vessa zijn ook traditionele mastiekdorpen maar het is er niet zo levendig als in de andere mastichochora. De inwoners van Elata leven voornamelijk van de opbrengsten van mastiek, amandelen en olijfolie. In Elata staat een kerk gewijd aan de Agia Triada, de heilige drie-eenheid. Aan de kust bij de Elata Baai ligt het strand Irinis en ter hoogte van Vessa het strand Kalolimani. Beide zijn rustige stranden, voor de kust liggen de eilandjes Agios Stephanos en Pelagonisis.

 

 

Vessa, een voormalige vestingstad, is een mooi mastiekdorp. Vessa is rustig, veel bewoners zijn naar andere streken vertrokken, het dorp ligt in een groene omgeving van mastiekstruiken en olijfbomen.

De ronde torens op de kapen van het eiland Chios zijn wachttorens, ze  gaven toezicht op zee en eventuele indringers. Er zijn dertig van deze wachttorens gevonden en ze vormden een kust observatie netwerk. 24 van

deze wachttorens staan op de monumentenlijst. De Trachili toren tussen Lithi en Avgonyma is één van de gerestaureerde wachttorens.

 

 

Trachili wachttoren Chios

Vakantie Chios

 

vakantie Chios ruime keus

                                      

hotels voor de beste prijs

 

 

 

 Chios-stad    Karfas    Emporios    Mesta    Elata    Volissos   

Vrontados      natuur Chios