Kassandra

 

Kassandra is een schiereiland in de regio Chalkidiki en ligt circa 60 kilometer ten oosten van Thessaloniki in Griekenland. Kassandra is een heuvelachtig schiereiland en een mooie vakantie bestemming met enkele bossen, veel goede zandstranden en pittoreske dorpen. Het hoogste punt van Kassandra ligt op 353 meter, het schiereiland is vernoemd naar koning Cassander, hij was koning van het oude koninkrijk Macedonië van 305 tot 297 v. Chr. 

 

 

Nea Moudania

 

Nea Moudania ligt in het noorden van het schiereiland Kassandra. In Nea Moudania ligt de grootste vissershaven van de omgeving en er is een jachthaven. De jachthaven van Nea Moudania heeft verschillende vis,- en zeilcompetities prijzen gewonnen. Vanuit de haven zijn er excursies mogelijk naar onder andere Athos.

 

Bezienswaardigheden in Nea Moudania zijn een volkenkundig museum en een visserij museum, het openluchttheater op de heuvel met een schitterend uitzicht en concerten in de zomer. Elke woensdag is er markt met veel lokale producten zoals kaas, honing, kruiden en olijfoliezeep.

 

De grote en mooie basiliek kerk van Nea Moudania viert jaarlijks op 8 september een uitbundige lokale feestdag ter ere van Panagia Koryfini, de beschermheilige van de stad. Op het lange zandstrand van Nea Moudania zijn parasols, ligbedden en speelplaatsen voor kinderen.

 

 

 

 

Nea Potidea

 

Nea Potidea ligt net onder Nea Moudania, het is een kleine plaats met een bijzonder mooie haven en een kanaal.

Nea Potidea is gebouwd op de plaats van de oude stad Potidea aan de Thermaische Golf en de Golf van Toroneos. In de beschutte baai ligt een goed zandstrand.

 

 

Afitos

 

Afitos wordt ook wel Athitos genoemd en staat bekend als het balkon van Chalkidiki vanwege de wat hogere ligging en het schitterende uitzicht op de Toroneos Baai. Het is een sfeervol dorp met authentieke huizen, een folkloristisch museum en op het plein de Agios Dimitrios kerk.

 

 

 

 

 

Kallithea

 

Kallithea ligt drie kilometer ten zuiden van Afitos, het is een levendige plaats met veel uitgaansmogelijkheden en mooie zandstranden. In de omgeving liggen verschillende archeologische ruines zoals de tempel van Ammon Zeus.

 

 

 

Kriopigi

 

Kriopigi is genoemd naar de “koude bron”, volgens de legende wordt iedereen die uit deze bron drinkt minstens 100 jaar oud.

 

Kriopigi is een pittoresk dorp met een mooie ligging en goede zandstranden. Vanaf het dorp rijdt er regelmatig een treintje naar het strand

 

 


 

Chaniotis

 

Chaniotis is een levendige plaats met een goed strand in een groene omgeving. In het gezellige dorp zijn kleine parken en pleinen met winkels, cafés en restaurants. Chaniotis ook vaak geschreven als Hanioti is van oorsprong een van de populaire vakantieplaatsen van Grieken, de laatste jaren neemt het buitenlands toerisme wat toe.

 

 

 

Pefkochori

 

Pefkochori is genoemd naar de vele dennenbomen in de omgeving. De kleine havenplaats ligt aan de noordoostkust van het schiereiland Kassandra.

 

 

Het Glarokavos strand bij Pefkochori is een mooi strand met een helder blauwe zee en veel faciliteiten. In de zomermaanden kan het strand vrij druk worden maar Pefkochori ligt in een mooie wandelomgeving en is een goede uitvalsbasis voor diegene die liever de wat rustiger plekjes op zoekt.

Vanuit de natuurlijke haven Glarokavos worden zeilbootraces georganiseerd.

 

 

Paliouri

 

Paliouri ligt een stukje landinwaarts in de zuidelijke punt van Kassandra bij het bos van Agia Paraskevi. Het strand aan de kust ligt op een kilometer afstand en het mooie Chrousso zandstrand ligt op twee kilometer van Paliouri. 

 

 

Nea Skioni

 

Nea Skioni is een mooie vissersplaats aan de westkust van Kassandra aan de Golf van Thessaloniki. In de directe omgeving liggen Loutra en Agia Paraskevi. Het is een gebied met warmwaterbronnen, dennenbossen en veel visrestaurants. Er is een goed zandstrand met een van de mooiste zonsondergangen van het schiereiland. 

 

 

Sani

 

Sani wordt wel een van de mooiste dorpen op Kassandra Chalkidiki genoemd. Sani ligt in een groene omgeving en heeft een mooi langgerekt wit zandstrand. Een gedeelte van het strand hoort bij het luxe Sani Resort en er zijn goede faciliteiten.

Het overige deel van het strand wordt gekenmerkt door dennenbossen, lage duinen en verschillende duinplanten op het witte zand. 

 

  Vakantie op het schiereiland Kassandra

 

   ontdek de onbekende plekjes