Argos

 

 

Opgravingen op de berg Aspis hebben aangetoond dat Argos één van de oudst bewoonde steden van de Peloponnesos is. Aan de voet van de Larisaheuvel zijn ook opgravingen verricht. Zo zijn er resten van een Romeins badhuis en een theater waar 20.000 bezoekers in konden (één van de grootste van Griekenland). De burchtheuvel Larisa is 276 meter hoog en ’s avonds schitterend verlicht. Argos is een uitdaging voor diegene die de historie wil ontmoeten door de tijdsjaren heen.

 

 

 

Kapodistrias Kazerne

 

 

De oude Kapodistrias Kazerne in Argos zal in gebruik genomen worden als museum. Het wordt het eerste Byzantijnse museum op de Peloponnesos en zal naar verwachting eind 2012 geopend worden. Een kleine 700 stukken die tentoongesteld zullen gaan worden laten welvarende Byzantijnse tijdperk zien. Het museum zal de verbinding leggen tussen de verschillende historische sites in de omgeving zoals de Akropolis van Argos (de Larisa), het nabijgelegen Mycene, Tiryns en Epidavros. Er zal in het museum ook aandacht zijn voor de lopende opgravingen van de Andritsa grotten in Lerna.

 

 

Volg de held Heracles bij het meer van Stymfalia, zwerf door de oude steden Mykene en Tyrins, bezoek Nafplio en het theater van Epidavros. Strand en cultuur vanuit je eigen villa met privézwembad.

 

hotels voor de beste prijs