Areopoli

Areopoli is een mooie en belangrijke plaats in dit gebied van de Mani. Aeropoli werd vanaf 1836 bestuurscentrum en handelscentrum van het district, de familie Mavromichalis bouwde veel in de stad. Petros Mavromichalis leidde zijn vrijheidstrijders van Areopoli naar Kardamyli en bevrijdde uiteindelijk op 17 maart 1821 Kalamata van de Turken. Op het plein Athanaton, het centrale plein van Aeropoli, staat een groot standbeeld van Petros (Petrobey) Mavromichalis. Elk jaar wordt deze dag nog uitgebreid gevierd op het plein. Als eerbetoon aan de Mavromichalis clan werd de plaats die Tsimova (of Tzimova) heette omgedoopt in Areopolis, genoemd naar Ares, god van de oorlog.
Areopolis is een plaats die bij een vakantie in de Mani zeker bezocht moet worden, het heeft de typische Manisfeer van een roemrijk verleden. Er zijn een aantal hotels, cafés en restaurants. In Areopoli staan diverse kerken en statige huizen van verschillende Mani families of clans. De macht van een clan kon men afmeten aan het aantal paleizen, torens, kerken of huizen die hij bezat. De clan koos een plaats en bouwde een verdediginstoren met daar om heen huizen, een oliepers en een waterput. In het oude gedeelte van het centrum staat de dubbelkerk Panagia en Agios Charalambos.
De kerk van de Taxiarchen was de kerk van de familie Mavromichalis, in de kerk zijn mooie fresco’s, aan de buitenkant in het steen boven de deuren zijn tekens van de dierenriem en van Taxiarchen (aartsengelen) te zien. De Ioannis O Prodromos kerk is een gerestaureerde Byzantijnse kerk en naast de kerk is een Byzantijns museum. Ten noorden van Areopoli ligt het kleine havenplaatsje Limeni en ten zuiden de Omales grotten en de Diros grotten.
Vakantiehuis boeken? Ga naar VakantiehuisDirect.nl
Vakantie boeken

hotels voor de beste prijs