Anavyssos

 

Anavyssos ligt tussen Saronida en Palia Fokea, in de heuvelrijke omgeving zijn een paar bossen. Op een begraafplaats in Anavyssos is in het verleden een kouros beeld (naakte jongeman) gevonden, het beeld uit het jaar 525 v. Chr. wordt Anavyssos Koruros genoemd en is te bezichtigen in het Nationale Archeologische museum van Athene.

 

In Anavyssos (Anavissos) staan veel zomerhuizen. Het Anavyssos strand is een schoon zandstrand omgeven door dennenbomen. Het strand loopt langzaam af in zee en wordt gezien als een kindvriendelijk strand. In de weekenden is het strand vrij druk met gezinnen met jonge kinderen en windsurfers.

Langs de hoofdweg van ligt een grote kerk en er is uitzicht op het eilandje Arsida.

 

Palia Fokea

 

Iets voorbij Anavyssos ligt Palia Fokea, op circa 45 kilometer afstand van Athene. Vanaf Palia Fokea is er uitzicht op het onbewoonde eilandje Patroklos. Oorspronkelijk is Palia Fokea vooral agrarisch gebied, de laatste jaren is het samen met Anavyssos meer toeristisch geworden. Langs het strand staan bomen en in Palia Fokea ligt een park en een speeltuin.

Het eiland Patroklos is een privé eiland, op het eiland staan ruim 5.000 olijfbomen en het eiland staat te koop voor 1,5 miljoen euro. Patroklos was in de Griekse mythologie een vriend van Achilles.

 


Vakantie boeken

 

 

hotels voor de beste prijs

 

vakantie Atheense kust