Akrata

 

Akrata ligt aan de voet van de berg Chelmos op de Peloponnesos, via een spectaculaire kloof stroomt de rivier Krathis hier naar beneden. De rivier sleurt veel wit gesteente uit de bergen mee, een fascinerend natuurfenomeen. Het dorp Akrata is een gezellig plaatsje met alle voorzieningen. Aan de kust liggen enkele hotels, cafés en restaurants langs het lange strand, het strand van Akrata is een wit zandstrand met kleine kiezels. In de richting van Egio is een haventje waar u uw boot veilig te water kunt laten en afmeren.

 

 

Vanuit het naast gelegen plaatsje Aegira kronkelt zich een weg omhoog langs de rivier Krios, deze bergweg loopt tegen de meer dan 2000 meter hoge Mount Chelmos op. Het is een fascinerende route langs kloven met prachtige vergezichten over de Golf van Korinthe en aan de overkant de berg van Parnassos.

 

Camping Akrata Beach is een comfortabele camping direct aan het strand gelegen met mooi uitzicht over de Golf van Korinthe en het vasteland van Griekenland aan de overkant. Het is een goede uitvalsbasis voor bezoekjes aan Diakofto en Kalavryta, met de ferry vanaf Egio kunt u overvaren om de ruïnes en museum van Delphi te bezoeken. De camping beschikt over een goede campingwinkel en er is een gezellig café en een restaurant met de Griekse keuken. De campingeigenaars zijn gastvrij, er is goed en schoon sanitair en de kampeerplaatsen hebben schaduw
van de hoge bomen.

 

Camping Akrata Beach   tel: 26960-31988 fax: 26960-34733    Porrovitsa – Akrata, 25006 Achaia

 

       website Camping Akratabeach

          tzabcamp@otenet.gr

 

 


 hotels voor de beste prijs