3x inspiratie voor vakantiebestemmingen in het Middellandse Zeegebied

Ben jij van plan om deze zomer op vakantie te gaan naar het Middellandse Zeegebied? Lees dan gauw verder. Rondom de Middellandse Zee zijn er genoeg heerlijke vakantieplekken waar je terecht kunt voor een onvergetelijke vakantie. Denk bijvoorbeeld aan landen zoals Griekenland, Turkije, maar ook Egypte of Tunesië bijvoorbeeld. Hieronder vind je tips voor bestemmingen die zeker de moeite waard zijn om te overwegen!

Antalya in Turkije

Een populaire vakantiebestemming in Turkije is Antalya. Deze stad ligt aan de Middellandse Zee in het zuidwesten van Turkije. Een vakantie met FTI naar Turkije is erg makkelijk en voordelig te boeken. De stad Antalya is een populaire badplaats voor veel toeristen en dat is niet voor niets. Je kunt er heerlijk aan een van de vele stranden tot rust komen en genieten van een duik in de zee. Ook kun je er mooie boottochten maken langs de kust van Turkije en genieten van de prachtige uitzichten. Uiteraard kun je ook voor een snorkelboottocht gaan, waar je op verschillende plekken van de bijzondere onderwaterwereld kunt genieten. Ook in de stad zelf kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken, waaronder het Antalya-museum en het oude centrum van de stad. Verder zijn er ook genoeg plekken rondom Antalya met prachtige natuur, zoals de watervallen van Düden. Je merkt het, Antalya is zeker een goede bestemming om in overweging te nemen!

Zakynthos in Griekenland

Zakynthos in Griekenland

Het eiland Zakynthos in Griekenland is ook een goede optie voor als je in het Middellandse Zeegebied op vakantie wilt. Zakynthos is een populaire vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Het eiland staat bijvoorbeeld bekend om een bijzonder mooi strand genaamd ‘Shipwreck Beach’. Dit strand kun je vanaf een uitzichtpunt van bovenaf goed bekijken, maar je kunt ook een boottocht boeken en naar het strand toe varen. Verder is het ook erg aan te raden om zelf een bootje te huren op Zakynthos. Je kunt bijvoorbeeld met een bootje naar ‘Turtle Island’ gaan, een klein eilandje met de vorm van een schildpad. Dit eilandje ligt een klein stukje varen vanaf de kust van Zakynthos. Als je van steden houdt, kun je een dagje naar Zakynthos-stad gaan. Hier kun je verschillende bezienswaardigheden bekijken, shoppen of gewoon genieten in een van de vele barretjes en restaurants. Kortom, Zakynthos heeft ook genoeg te bieden voor een heerlijke vakantie.

Hurghada in Egypte

Ook in Egypte kun je goed terecht voor een heerlijke zonvakantie, waaronder in de badplaats Hurghada. Een vakantie met FTI naar Egypte boek je snel en eenvoudig. In Hurghada kun je genieten op een van de vele zandstranden en resorts. In deze badplaats is het ook aan te raden om te gaan snorkelen of duiken. De onderwaterwereld is hier namelijk erg mooi en bijzonder. Zo kun je veel speciale soorten vissen spotten tijdens een snorkelsessie in de zee in Egypte. Je kunt ook verschillende boottochten boeken om dolfijnen te spotten of te gaan snorkelen. Ook weer een mooie bestemming voor op je lijstje!

Met al deze inspiratie voor vakantiebestemmingen in het Middellandse Zeegebied kun jij je vakantie alvast boeken!

oktober 13, 2023
ecogrie
Blog