Zakynthos-stad

Zakynthos Griekenland  Zakynthos-stad Griekenland

 

Zakynthos-stad is een gezellige Griekse stad. Het Solomosplein is het grootste plein van het eiland. Op het plein staat een standbeeld van de dichter Dionysios Solomos (1798-1857). Solomos werd beroemd met zijn gedicht: Hymne aan de vrijheid. Er zijn in Zakynthos-stad diverse kerken en musea te bezichtigen.

 

 

 

De drukste straat van de stad is de Strata Marina waar veel winkels en restaurants zijn te vinden. De kerk op de eerste foto is de Agios Dionysos kerk. Tijdens de aardbeving werd deze kerk gespaard. Er zijn veel mooie fresco's in de kerk te bezichtigen. Boven de stad ligt de groene heuvel Bochali. Op weg hier naar toe ligt het Scheepvaartmuseum van de Eptanisa (de zeven Ionische eilanden) Vanaf Bochali is er een mooi uitzicht over de stad. 

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Plaza hotel  Hotel Varres Zakynthos Yria hotel Zakynthos Anastasia studios

 

 

hotels voor de beste prijs

 


 

   

 

Op het historische plein waar het verleden het heden ontmoet kunt u genieten van gevarieerde maaltijden. De traditionele Zakynthos gerechten zijn gemaakt van verse seizoensingrediënten afkomstig van de lokale landbouw op het eiland. Mensen met liefde voor de unieke traditie en historie van Zakynthos creëren sinds 1907 een unieke gastronomische ervaring met familierecepten die van generatie op generatie worden doorgegeven.

 

Restaurant Gallo D’ Oro  Dimokratiasplein   Zakynthos-stad  tel: 26950-24644 

 

 

Taverne Ammos Zakynthos Griekenland Taverne Ammos  Zakynthos-stad Zakynthos  

  

Deze taverne is de oudste taverne aan het Ammos plein of het St. Dennis plein. Het is een traditionele familie taverne waar u binnenkomt als gast maar het restaurant verlaat als vriend. De recepten zijn oude Griekse familierecepten en het eten is uitstekend en betaalbaar. Moeder kookt met veel enthousiasme en toewijding voor de maaltijden. Mooi uitzicht op de boulevard en de kerk.

 

Taverne Ammos  -St. Dennis 42-  tel. 26950-23753  mob. 6975-707017     ammostaverna@hotmail.com

 

 

  

 

Zakynthos kade vrijheidsbeeld Zakynthos kloof Zakynthos stad

 

 

Zakynthos:

  

 Zakynthos-stad   Argasi   Vasilikos   Gerakas   Kalamaki   Laganas   Agios Sostis 

 

Porto Koukla   Keri Lake    Agios Leon    Agios Nikolaos   Makrys Gialos   Alykes   Tsilivi

 

 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme