Saronische eilanden

 

De Saronische Eilanden Salamina, Egina (Aegina), Agistri, Methana, Poros en Hydra liggen aan de Saronische Golf in Griekenland, deze wordt ook wel de Golf Saronikos genoemd. Het eiland Spetses ligt aan de Argolische Golf, deze wordt ook wel de Golf Argolikos genoemd. De eilanden aan de Argolische Golf en de Saronische Golf heten samen de Argosaronische Eilanden. Deze eilanden liggen tussen Athene en de Peloponnesos.

 

 

Saron  -   Psifta

 

  

 

De Saronische Eilanden zijn genoemd naar de mythische koning Saron, bij de jacht op een hert verdronk hij in de Saronische Golf en de omliggende eilanden werden naar hem genoemd. Hij werd begraven in de Tempel van Artemis bij de Psifta Lagune bij Methana.

 

Saronische Eilanden

 

 

 

De Saronische Eilanden zijn populair bij Griekse toeristen vanwege de gunstige ligging vlak bij Athene en de Peloponnesos. Buitenlandse toeristen kennen de Saronische Eilanden nog nauwelijks maar het zijn mooie eilanden om te ontdekken. Vanaf het vliegveld Athene kunt u zowel met de trein of met de metro (overstappen op station Monastraki) eindpunt Piraeus haven bereiken. Hier liggen de vele ferry’s klaar om u naar de eilanden Salamina, Egina, Agistri, Methana, Poros, Hydra of Spetses te brengen. Vooral de snelle Flying Dolphin die meermalen per dag naar de Argosaronische eilanden gaan zijn heel populair. Voor de jachthavens van Piraeus moet u bij metrostation Neo Kosmos overstappen op de tram.

 

In de vele jachthavens rondom Athene en Piraeus ligt een woud van zeilschepen klaar om als het maar even kan de aloude handelsroutes van de Argolische en Saronische Golf in het kielzog van de oude Grieken tussen de prachtige eilanden te volgen. De jachthaven is ook het vertrekpunt van veel cruiseschepen.

 

Op Salamina is vrij veel industrie waaroor het een minder bezocht eiland is voor een vakantie. Egina is een mooi eiland met een schitterend klooster en er groeien veel pistache bomen. Agistri is een groen eiland met ruige kusten, Methana is een vulkanische eiland en bijzonder rustig. Poros, Hydra en Spetses zijn bekender en wat drukker dan de andere Saronische Eilanden maar deze levendigheid is meestal alleen in de haven te vinden.

 

Stoer  Ontdek de bezienswaardigheden en het vakantie aanbod op de Saronische Eilanden:

 

Salamina     Egina  (Aegina)     Agistri     Methana     Poros     Hydra     Spetses

 

 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme