Rhodos-stad

Rhodos-stad Thalassini Gate Rhodos havenpoort

 

Rhodos-stad is onder te verdelen in drie delen: de Antieke stad, de Oude stad, ook wel Ridderstad genoemd en

de Nieuwe stad. De Antieke stad ligt bij de Monte Smith heuvel, er zijn enkele oudheden te zien. Het grootste gedeelte van de Antieke stad ligt echter onder de Oude en de Nieuwe stad van Rhodos. Rhodos-stad is een geliefde vakantie bestemming en voor veel mensen de meest indrukwekkende stad van Griekenland.

 


De Oude Stad 

 

Hippocratesplein en de Kastellania moskee van Suleiman Rhodos oude stad dolfijn sculptuur Rhodos

 

De Oude stad ligt aan de Handelshaven, ook wel Commerciële haven genoemd. De Oude stad heeft verschillende toegangspoorten, bijvoorbeeld de Eleftherias, Pavlos, Tarsanas, Thalassini en Panagias Poort. De Oude Stad van Rhodos staat op de Unesco werelderfgoed lijst. Achter de Thalassini Poort ligt het Hippocrates plein. Aan het Hippocratesplein ligt de Kastellania op de muur van het gebouw het wapenschild van Grootmeester d’ Amboise.

Het Kastellania gebouw (Castellana) was vroeger een ontmoetingspunt voor handelaren, sinds 1947 is het een bibliotheek. In de tijd van de Turkse overheersing werden er kerken omgebouwd tot moskeeën. De moskee van Souleiman (Süleyman) ligt in het verlengde van het Hippocratesplein aan de Sokratous straat. Sultan Süleyman werd de prachtlievende of de wetgever genoemd. Achter de dolfijn sculptuur in de Handelshaven ligt de Ekaterinispoort. Vroeger zwommen in de haven veel dolfijnen, nu wordt er soms nog een dolfijn waargenomen.

 


Rhodos-stad - Touroperator aanbod 2017

 

                  

 

                                            strand, centrum, goede prijs/kwaliteit, Sunweb           

 

 

  

 

  sultans geheim, centrum, incl. auto, Eliza     

 

 


De Nieuwe Stad

 

Nieuwe Markt Rhodos Evangelismos kerk Rhodos-stad moskee van Murad Reis

 

De Nieuwe stad, Nea Chori, stamt uit de Turkse tijd toen de Grieken niet meer in de oude stad mochten wonen.

De Nieuwe stad ligt aan de Mandraki haven bij de Nieuwe Agora, de Nieuwe Markt. De Mandraki haven is de kleinste haven van de stad. Ten noorden van de haven ligt de Evangelismos kerk. Deze kerk werd door Italianen gebouwd en opgedragen aan Sint Johannes. Ten noorden van de kerk ligt de moskee van Murat Reis, hier was ook de officiële Turkse begraafplaats.  

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Rodos Park suites en Spa Nafsika Hotel Rhodos-stad Casa Antika Rhodos-stad Saint Michel bed and breakfast Rhodos-stad

 

 hotels voor de beste prijs

 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme