Pylos

 

 

Pylos is een gezellige havenplaats en in amphitheater stijl tegen de berg gebouwd. Het winkelcentrum is een trekpleister voor diverse omliggende dorpen. Er is in het centrum en de omliggende straatjes veel variatie in de winkels, zo is er een Italiaan die zelf zijn tagliatelle draait onder het zingen van Italiaanse opera. Het plein van Pylos in het centrum heet Platia ton Trion Navarchon en wordt door neoklassieke huizen omzoomd, er zijn een aantal café’s met  terrassen onder de platanen. Op het plein staat ook een obelisk die de drie overwinnaars van Navarino herdenkt, een beslissende zeestrijd tijdens de Griekse onafhankelijkheidsoorlog op 20 oktober 1827. Deze bevrijdingsdag viert Pylos nog elk jaar. Er is een klein archeologisch museum met onder andere prachtig gepolijste vuistbijlen uit de prehistorie en een schitterende glazen kom uit de Romeinse tijd. Tussen Pylos en Gialova liggen de Costa Navarino golfbanen, met een schitterende ligging in het groen en aan zee. Bij Pylos, in de richting van Methoni, ligt het indrukwekkende Kasteel van Pylos, het Niokastro.

 

 

 

In de haven naast het politiebureau staat het huis van Kostis Tsiklitiras, hij was een Olympisch winnaar in de Olympische Spelen van 1912 in Stockholm. In Londen in 1908 won hij op 19 jarige leeftijd twee zilveren medailles, vier jaar later won hij goud met een nieuw wereldrecord verspringen. Na de Spelen nam hij deel aan de Balkanoorlog en overleed toen hij 25 was aan de gevolgen van meningitis. Het geboortehuis van Tsiklitiras is nu gerenoveerd en het is een klein museum annex bibliotheek. 

 


Pylos - Touroperator aanbod 2015

 

Westin resort Gialova     Eleonas apartments Gialova    Eleonas Gialova - Pylos

 

    rondreis incl. Pylos                    gezinsvakantie, zwembad                      rustig, incl. auto, Eliza

 

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Hotel Philip Pylos Hotel Miramare Pylos Hotel Anezina Pylos

 

hotels voor de beste prijs 

 


 

   

 

 

Restaurant Angyra is aan de haven van Pylos gelegen vlak bij het plein van de overwinning Trion Navarchon. Vanaf het restaurant mooi uitzicht op de terrasvormige bouw van Pylos rondom het water. Dit restaurant het Anker met een Duitse beheerder is een van de betere, zowel op het gebied van de Griekse als van de Europese keuken. Vooral met een ruime keus in visgerechten scoort taverne heel goed. Er is bijvoorbeeld een zachte kabeljauw of een pittige inktvis, veel keuze uit wijn en biersoorten. De obers Catharina, Adriatik en Dimitris helpen u graag met het maken van de keuze en zorgen voor een gezellige bediening.

 

Restaurant Angyra  Pylos - haven      tel: 27230-22772    mob: 6944-215490

 


 Messinia                                                                            next;  Gialova   

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme