Peloponnesos

 

De Peloponnesos is een schiereiland grenzend aan het vasteland van Griekenland. Geografisch gezien bestaat de Peloponnesos uit zeven regio’s maar in de Griekse administratieve indeling zijn er vijf regio’s: Korinthe, Argolis, Arcadië, Lakonia en Messinia en liggen er twee regio’s (Ilia en Achaia) in West-Griekenland. De Peloponnesos is, na het graven van het Kanaal van Korinthe, het grootse eiland van Griekenland maar omdat het een schiereiland is wordt Kreta meestal het grootse eiland genoemd. De Peloponnesos heeft volgens Strabo, een Griekse geograaf en historicus, in zijn boek Geographika de vorm van een platanenblad. De Peloponnesos is met een aantal bruggen verbonden met het vasteland, de twee grootste bruggen liggen bij Korinthos en Rio. De oppervlakte van de Peloponnesos is 15.490 vierkante kilometer en het gebied heeft circa 650.000 inwoners. De hoofdstad is Tripoli, de grootste stad van het gebied is Kalamata.

 

  

 

De overgang van het bruisende vasteland van Griekenland naar het rustige schiereiland is overweldigend, van de drukte naar de stilte en naar geuren van tijm en kleuren van oleander. Veel van het Griekse werelderfgoed ligt op de Peloponnesos: Archeologisch Mystras, Mycene, Tiryns en de Tempel van Vasses. Archeologisch Olympia ligt geografisch gezien ook op de Peloponnesos maar ligt sinds de herindeling in West-Griekenland. Naast dit werelderfgoed zijn er talloze andere bezienswaardigheden zoals het theater van Epidavros, de Palamidi vesting van Nafplio, de monoliet rots van Monemvasia en het kasteel van Pylos.

 

  

 

De Peloponnesos is overwegend groen met veel bergen, rivieren, wijngaarden en olijfboomgaarden en natuurgebieden met wetlands. Door het geringe inwoneraantal en het kleinschalige toerisme is, vooral het binnenland ongerept gebied. De Peloponnesos is zeer geschikt voor een vakantie of rondreis langs de diverse opgravingen, de natuur en de kilometerslange stranden. Een rondreis kan gemakkelijk gecombineerd worden met Athene, de afstand van Athene naar Korinthe is circa 80 kilometer.

Peloponnesos  -  Peloponnisos  -  Πελοποννησος

 

  

  

regio Korinthe :    Loutraki    Korinthe    Nemea    

 

 

regio Argolis :   Mycene    Argos    Myli    Nafplio    fotobijlage Nafplio  

 

  Palamidi vesting Nafplio    Ancient Assini    Tolo    Drepano    Vivari    Iria  

 

Epidavros    Ermioni    Porto Cheli

 

 

regio Arcadië :    Lagadia    Karitena    Stemnitsa    Dimitsana    Vytina    Levidi  

 

Tripoli     Astros    Tyros    Leonidio    Kosmas

 

 

regio Lakonia :    Monemvasia    Gythio    Gerolimenas      Areopoli    Limeni    Sparta    Mystras

 

 

regio Messinia :    Kyparissia    Kalo Nero    Filiatra    Marathopoli    Romanos    Gialova    Pylos   

 

 Methoni    vesting Methoni    Finikounda    Koroni    Koroni kasteel    Petalidi    Kalamata  

 

  Kardamyli     Stoupa    extra foto's Stoupa    Agios Nikolaos

 

  

Peloponnesos extra:

 

Real estate    Watersport    Excursies    Auto- en motorverhuur   Workshops  

 

Natuur 

  


 

Bij elke plaatsnaam van de Peloponnesos staat het vakantie aanbod voor die plaats of directe omgeving.

 

Peloponnesos landkaart

© 2005 - 2017 Ecogriek                                                                                 sitemap          disclaimer

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme