Parga Valtos strand

Parga Valtos strand Griekenland  Parga Valtos strand Griekenland

 

Het Valtos strand bij Parga is goed te bereiken met een watertaxi vanaf de aanlegsteiger in Parga. Maar ook met de auto of te voet is het strand goed bereikbaar. Het strand ligt beschut en is al vroeg in het voorjaar lekker warm. Aan de noordkant van het Valtosstrand ligt een jachthaven. Aan de zuidkant van het strand kunt u via een trap het kasteel of de vesting van Parga bereiken, vanaf hier een mooi uitzicht over de omgeving. Vanaf de vesting loopt een gezellig steil winkelstraatje naar het centrum van Parga. Het Valtosstrand is een geliefde vakantie bestemming in de zomer, u kunt een auto huren om de omgeving te verkennen.

 


Parga Valtos strand - Touroperator aanbod 2018

 

    

 

                         

 

apartotel Dracos  Dracos Valtosstrand       Apartotel Valtos beach 

 

                               bestseller, 4*, vlak bij het Valtos strand, Sunweb

 


Camping Valtos camping Valtos Parga beschutte kampeerplaats Parga studio camping Parga Griekenland

 

Gezellige camping met goed sanitair, op 50 meter van het strand gelegen, schaduwplaatsen, wasmachine, bar, restaurant en een winkel met uitgebreid assortiment aanwezig. Tevens verhuur van studio's. Gelegen naast de Tangoclub, de tweede camping als u Parga binnenrijdt. Open van 1 mei tot 30 oktober.

 

Camping Valtos tel. 26840-31287 fax: 26840-31131 mob. 6974-421697


                  Camping Valtos                  info@campingvaltos.gr

 

 

 

  

 

Costa Azul ligt aan het einde van het mooie brede zandstrand Valtos vlak bij de jachthaven en camping van Parga. Het is een goede beachbar en een restaurant met een verrassend uitgebreide keuken, met salades, pizza, spaghetti en veel gegrilde gerechten, zoals souvlaki en een heerlijke mixed grill. U kunt ook onder het genot van een drankje in een van de talrijke schaduwplaatsen even lekker afkoelen. Op de strandstoelen met mooi uitzicht op de burcht en de jachthaven is een goede en vlotte bediening met drankjes, ijs of sandwiches.

 

Costa AZUL beachbar en resturant   Tel. 6957-202799

 

 

 

Taverne Stefanos Parga Griekenland restaurant Stefanos  uitzicht restaurant Stefanos Parga visvangst taverne Stefanos Parga

  

In de 60e jaren, toen toerisme nog in de kinderschoenen stond, nam Stefanos al vaak toeristen mee in zijn vissers bootje, charmeur als hij was, kregen de dames voorrang. Als het goed klikte was een barbecue op een romantisch strandje bij zonsondergang een optie. Veel meisjes verlieten dan ook met liefdesverdriet Griekenland. Als ze jaren later terug komen in Parga bezoeken ze echter nog steeds graag zijn prachtig gelegen restaurant waar de kwaliteit van het eten doet verlangen naar weleer. Tegenwoordig vissen Stefanos en zoon Michalis samen. Restaurant Stefanos vindt u iets voorbij het kasteel met uitzicht over het Valtosstrand en de mooiste zonsondergang.

 

Taverna Stefanos  tel. 26840-31460

 

 

restaurant Romantica Parga Griekenland uitzicht restaurant Romantica Parga 

 

Restaurant Romantica is tegen de heuvel gebouwd van de Parga vesting en kijkt uit over de Valtosbaai met het  prachtige Valtos strand. Het restaurant is een stijlvol traditioneel Grieks restaurant dat zijn naam eer aandoet. In deze omgeving bij de heerlijk smakende gerechten, de zon in de zee zien zakken, heeft alles in zich voor een romantische avond. Er is een uitgebreide menukaart ook in het Nederlands, de gezellige uitbater spreekt een beetje Nederlands en heeft voor u een ruime keus in Griekse gerechten en wijnsoorten.

 

Restaurant Romantica    tel. 26840-31944    Restaurant Romantica

 

 

 

   

 

Vanaf het centrum voor het kasteel rechtsaf vindt u bij de, prachtig verlichte, hoge kasteelmuur dit restaurant. Het restaurant heeft het Greek cuisine label nr. 459. De moeite van het omhoogklimmen wordt uitstekend beloond door de kwalitatieve keuken. Open van 18:00 uur tot 01:00 uur.

 

Restaurant Andreas    tel. 26840-32057 

 

 

   

 

 

De Yacht Club ligt direct aan het Valtos strand. Er is heerlijke Italiaanse koffie, frisse drankjes, lekkere snacks en grill gerechten. Vanaf het terras schitterend uitzicht en u hoort de nieuwste muziekhits. Fijne plek om te relaxen tijdens de vakantie.

 

Bar en restaurant Yacht Club       Parga Valtos strand

 


 Parga               Parga Krioneri strand           Parga Lichnos strand

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme