Olympia

Olympia Griekenland  Olympia Griekenland

 

Het grote Olympia complex, de opgraving, is één van de voornaamste bezienswaardigheden op de Peloponnesos.

In het voorjaar, als het oude cultuur- en sportcomplex door bloeiende judasbomen of amandelbomen in een paarse gloed wordt gehuld is het dubbel zo mooi. Grieken maken graag de volgende metaforen: Athene is het hoofd, Sparta het lichaam, maar Olympia is het hart van hun land. Veel Griekse bruidspaartjes brengen hier hun wittebroodsweken door, in de ban van de zuiverheid van deze plek. Voor de Olympische spelen in Griekenland (Athene 2004) is het compleet gerestaureerd. Er zijn twee museums in Olympia , het Archelogisch museum en het Nieuw Archeologisch museum. Olympia heeft een gezellig dorpscentrum met veel winkels en restaurants. De omgeving van Olympia is groen, bergachtig en er zijn bekende rivieren, zoals de Neda, de Alphios en de Lousios. 

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Neda hotel Olympia Best western hotel Europa Olympia Hotel Pelops Olympia Olympic village Olympia

 

hotels voor de beste prijs

 


 

 Café en restaurant Olympias  

 

Onder de grote plataan op het plein ligt dit van oudsher bekende Pizza restaurant in het centrum van Olympia op hoek van de hoofdstraat. Het restaurant en café heeft Griekse broodjes, een groot pizza aanbod, ruime sandwichkeuze, een ijsvitrine met vers ijs, cake, croissants, koffie enzovoort. Het restaurant en café is open van acht uur 's ochtends tot twee uur 's nachts.

 

Café en restaurant Olympias  tel. 26240-22172

 

 

 

 Camping Diana Olympia Griekenland 

 

   

 

Elke kampeerplaats is omzoomd door groene stuiken zodat er veel privacy is op deze terrasvormige camping. Veel schaduw van bomen en overdekte kampeerplaatsen, schone camping, zwembad, bar, minimarkt. Hulp aanwezig om de caravan op de goede plek te krijgen. 200 meter van centrum Olympia. Het Olympia game museum is om de hoek. 

 

Camping Diana  tel. 26240-22314/22945  fax: 26240-22425

  

 

   

 

TOP’s Pizzeria is midden in het centrum van Olympia gelegen. Het café biedt onder meer vele soorten koffie’s en snacks. Ook zijn er diverse soorten  drank, tapbier en ijs, onder de hoge koele bomen aan oranje gedekte tafeltjes  is het heerlijk vertoeven na een inspannend bezoek aan het vlakbij gelegen museum. Het is een van de oudste cafés van Olympia en natuurlijk staan er ook kleine Griekse gerechten zoals een broodje gyros op het menu.

 

Top’s  Cafe  en Pizzaria    tel. 6944-721668 

 


  Ilia             West-Griekenland                                                 next;  Lampia  / Pyrgos   

Griekenland rondreizen met kinderen

Combineer de belangrijke hoogtepunten van Griekenland met voldoende rust en ontspanning. Wandel door Athene beklim de Akropolis, raadpleeg het orakel van Delphi en maak een speurtocht naar het mythische Griekse verleden. Leer in Olympia Grieks koken en bezoek de geboorteplaats van de Olympische Spelen, wandel door de natuur en ontmoet de monniken. 14 dagen familievakantie, je ziet: Athene, Delphi, Olympia, Dimitsana en Tolo.

  

Herculespad naar souvlakibaai

 

 

 Combineer de cultuur van de oude Grieken met de overweldigende natuur van het vasteland en reis door naar de mooiste stranden van de Cycladen. Je leert tzatziki maken en wandelt op je eigen tempo door de bergen. Je verblijft in een modern hotel met dakterras en uitzicht op de Akropolis, in een knus guesthouse in een Middeleeuws bergdorpje en op de eilanden in familievriendelijke hotels bij het strand. Een uitgebreide reis van 19 dagen die een goede indruk van Griekenland geeft. Je ziet: Athene - Delphi - Olympia - Dimitsana - Naxos - Amorgos – Santorini


van pilarenland tot lavastrand

 

 

Rondreizen op het vasteland van Griekenland, keuze uit een 8-daagse reis van Athene naar Delphi, Olympia en Nafplio. Een 11-daagse reis van Athene naar Delphi, de Meteora kloosters, het kleine eiland Poros en Athene of maak de complete 18-daagse reis met Athene, Delphi, de Meteora, Olympia, Nafplio en de groene eilanden Lefkas en Kefalonia. Keuze uit kleinschalige eenvoudige of luxe accommodaties, de prijzen zijn inclusief alle ferrytickets en de autohuur: eilandhoppen op maat

rondreis Peloponnesos

Deze Griekenland rondreis combineert de oude Griekse cultuur met het vredige vissersleven aan de kust op het schiereiland de Peloponnesos. Je ziet:

 

Athene - Delphi - Olympia - Pylos - Nafplio

 

In de voetsporen van Odysseus

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme