Mystras

Mystras Griekenland  Mystras

 

Mystras ligt op een afstand van zeven kilometer van Sparta. Er wonen nu weinig mensen maar in de 15de eeuw waren er ruim 40.000 inwoners. Mystras stond vroeger onder Byzantijns bestuur en er werden veel kerken en paleizen gebouwd. Het paleis van de despoot Mystra werd, volgens sommige verhalen, genoemd naar de naam van de heuvel: Myzithra (romige kaas) en staat op de laatste uitloper van het Taygetosgebergte. De entree van Mystras ligt bij de antieke poorten van de benedenstad. Rechts is de weg naar de kerk Metropolis en de iets verderop gelegen Evangelistria kerk. Hierna volgen de Agii Theodori en de Afendiko. In de richting van de bovenstad ligt de Monemvasia poort en hierna het Paleis van de Despoot en het Pantanassa klooster.

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Byzantion Hotel Mystras Mazaraki Guesthouse Mystras Pyrgos Of Mystra Pyrgos Of Mystra Peloponnesos

 

 hotels voor de beste prijs

   


Restaurant Marmara Mystras   

 

Grenzend aan de ruines van Mystras ligt dit befaamde restaurant. De grootvader begon in 1896 al met de verkoop van kaas en melk. Vanaf de mooi gelegen terrassen van het restaurant ziet u Sparta, de ruines en het Frankische kasteel. Het restaurant heeft een goede Griekse keuken met onder andere vissoorten van de grill. De biologische groenten en kruiden komen van eigen land. Maar u kunt er ook terecht voor ontbijt of een kop koffie. Onder het restaurant is een souvenirwinkel met lokale producten.

 

De eigenaar verhuurt ook een huisje. Het huisje grenst aan de kasteelmuur van Mystras. Het heeft een prachtig uitzicht over het dal van Sparta, een ruim balkon, twee slaapkamers, een woonkamer met koelkast, airco, tv en een badkamer met jacuzzi.

 

Restaurant Marmara  tel. 27310-83421    fax: 27310-83319

 


Mystras of Mistras Griekenland  


   Lakonia                 Peloponessos                                                next;   Kalamata 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme