Meteora

Meteora Griekenland Meteora kloosters Griekenland 

  

Meteora is een streek in Centraal Griekenland met de plaatsen Kalambaka en Kastraki. Het is een uniek kloostergebied. De weg van Igoumenitsa  naar Meteora is adembenemend maar vrij ruig. De snelweg tot de laatste 60 kilometer van de Meteora is klaar (2010). Vanaf Volos en Larissa is het gebied beter bereikbaar. Het Meteora-gebied kenmerkt zich door de kloosters gebouwd op hoge rotsige pilaren.

 

Vanaf de 11e eeuw trokken monniken naar dit gebied. In 1336 stichtte monnik Athanasios het Mega Metéoron op 623m, het is het hoogst gelegen klooster. Nog 23 andere kloosters volgden. Met netten aan touwen en houten ladders transporteerden de monniken de benodigde goederen en personen naar boven. In de hoogtijdagen bestond er een autonome gemeenschap van monniken en 24 kloosters in vrijwel volledige afzondering van de rest van de wereld. Na een aantal gewelddadige eeuwen zijn er slechts zes kloosters in redelijke staat overgebleven, waarvan sommige nog steeds bewoond worden. Sinds 1988 staan deze op de Werelderfgoedlijst van Unesco; zowel als natuur- en cultuurerfgoed. De Meteora is ook één van de best georganiseerde klimgebieden met meer dan 600 klimpaden. Verder is er een mogelijkheid voor abseilen langs de rotsen.

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Guesthouse Arsenis Kalambaka Meteora Petrino Guesthouse Kastraki Meteora Doupiani House Kastraki - Meteora Divani hotel Meteora

 

 hotels voor de beste prijs                   stedentrip Meteora                     georganiseerde rondreizen Meteora

 


Camping Vrachos Meteora Griekenland camping Meteora klimmers camping Vrachos Meteora

 

Rustig gelegen camping met veel sportmogelijkheden. Zoals hang gliding en klimmen. De camping heeft een restaurant maar ook gelegenheid om zelf te koken. Schaduwrijke plaatsen en nieuwe moderne toiletblokken.

Bij uw vertrek ontvangt u een souvenir.

 

Camping Vrachos tel. 24320-22293  fax: 24320-23134   Camping Vrachos Kastraki  mail camping Vrachos 

 

 

restaurant Archontariki Meteora Archontariki  Restaurant Archontariki Griekenland Restaurant Archontariki Meteora Griekenland

 

Gastvrij restaurant waar u persoonlijk wordt geholpen bij het samenstellen van een maaltijd geheel naar uw wensen. Restaurant bekroond door de Greek National Tourism Organisation met als nr. 415. Deze erkenning garandeert een goede kwaliteit Griekse keuken. Gelegen tegenover het postkantoor in het centrum van Kalambaka.

 

Restaurant Archontariki   tel. 24320-22449   mob. 6976-501785

 

  

 

Een restaurant met een bijzondere kokkin, Ketty van 68 jaar zwaait er elke dag de scepter. Uit de keuken komen dan ook bijzondere gerechten met geheime recepten. Zoals kip met wijn en peper, stifado of het spannende tzoutzoukakia Smyrneika. De klant mag altijd in de keuken komen kijken en kiezen. Het hele jaar open behalve de maand februari.

 

Restaurant Meteora – Town hall square – Kalambaka tel. 24320-22316

 

website restaurant Meteora             info@meteora-restaurant.gr

 

 

 Ta Chassia Ta Chassia 

lam karbonade griekse salade gyros karbonade souvlaki

 

Griekse taverne gelegen aan het stadshuis plein. Het adres voor ontbijt, koffie, verse jus, lokale vleesgerechten,  grillgerechten, gyros en verse seizoensalades. Vanaf het terras, op het gezellige plein, uitzicht op de Meteora.

Veel verschillende maaltijden worden op kolen geroosterd.

 

Taverne Ta Chassia  -city hall square Kalambaka- tel. 24320-24716   taxasia@yahoo.gr

 


Kastraki 

 

 

Kastraki Meteora Griekenland Kastraki Kastraki Meteora

 

Vanaf Kastraki loopt een mooi wandelpad omhoog naar de kloosters. Het wandelpad begint bij de kerk op de eerste foto. Vanaf hier mooi zicht op de imposante rotsen waarop de kloosters zijn gebouwd. Bij de kerk is ook de bushalte.  

 

 

Restaurant Ta Meteora  Restaurant Ta Meteora Kastraki Restaurant Ta Meteora Griekenland Kastraki Meteora 

 

Gezellig restaurant met traditionele gerechten. Veel grillgerechten, en een ruime keuze in salades. Rode en witte huiswijn. Gasten mogen zelf in de keuken uitzoeken. Het hele jaar geopend. Gelegen aan de hoofdweg Kastraki bij de ingang naar de Meteora kloosters. Uitzicht op mooie rotspartijen.

 

Restaurant Ta Meteora - Kastraki     tel. 24320-22285/77650

 

 

 

Restaurant met het Greek cuisine label nr. 346. Dit label garandeert een goede kwaliteit. Uitgebreide menukaart

met veel vleessoorten, salades en pasta's. Gelegen aan de hoofdweg van Kastraki. Het restaurant heeft indrukwekkend uitzicht en een overdekt terras.

 

Restaurant O Paradisos - Kastraki  tel. 24320-22723

 

 

 

 

Gelegen tussen de monolieten van de Meteora ligt op een gezellig plein dit restaurant. Vanuit het restaurant ziet u ook de kerk. Goed en goedkoop restaurant voor een Griekse maaltijd. U kunt hier ook gewoon relaxt koffie drinken en van het uitzicht genieten. De hele dag geopend. Het dessert is gratis.

 

Restaurant The Kentre Siafakas tel: 24320-22719

 

mooie vakantiehuizen

 


   Thessalie                                                                           fotobijlage  Meteora Griekenland

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme