Petra en Anaxos

Petra Lesvos  Panagia Glykofilousa Petra

 

Vanaf Antissa gaat de doorgaande weg naar Petra, via Vatoussa, Skalochori, Skoutaros en Anaxos. De kustplaats Petra ligt aan de noordkust van Lesvos, circa vier kilometer van Molyvos. Rondom de rots van Petra is het dorp aan zee gebouwd. Bovenop de rots staat de Panagia Glykofilousa kerk, de huidige kerk is gebouwd in 1747. De rots zou een meteoriet zijn, er is een trap van 114 treden uitgehouwen. Volgens de legende legde een schip uit Galaxidi aan, de icoon van de Heilige Maria verdween op een nacht. De bemanning van het schip zag vervolgens een vreemd licht op de top van de rots. De volgende ochtend vonden ze de icoon terug op de top van de rots, toen besloten ze daar in 1609 een kerk te bouwen. Petra en Anaxos zijn goedbezochte vakantie plaatsen met een ruim aanbod van hotels, restaurants en winkels. Het strand van Petra is een goed georganiseerd strand met de Blauwe Vlag. 

 


Petra - Touroperator aanbod 2018

 

         Birds Bay Lesvos   

 

                centrum, strand, Sunweb                                           rust, ruimte, uitzicht, Eliza  

 

 


 Anaxos

 

Anaxos Lesvos  Anaxos Mount Petras Lesvos

 

Anaxos ligt niet ver van Petra en heeft een mooi lang zandstrand, het strand, met Blauwe Vlag, loopt op de meeste plaatsen langzaam in zee af, maar niet langs de hele kustlijn, even op letten met jonge kinderen. De badplaats Anaxos ligt tussen olijfbomen en aan de voet van de groene heuvels van Mount Lepetymnos met dennen en eikenbossen. Er is een regelmatige busdienst naar Petra en Molyvos.

 


Anaxos - Touroperator aanbod 2018

 

      

 

 kindvriendelijk, Sunweb                               

 

 


Skoutaros

 

Skoutaros Vatoussa Lesvos Vatoussa Lesvos

 

Skoutaros ligt landinwaarts op circa drie kilometer van Anaxos, het is een bergdorp gebouwd op de hellingen van de Mount Lepetymnos. Het hoger gelegen Vatoussa is een traditioneel bergdorp waar de bouw van huizen aan strikte architectonische regels is gebonden door het Griekse ministerie van Cultuur.

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

apartment Toula Michaelia hotel Petra Lesvos Clara hotel Avlaki Petra Lesvos Hotel Defkalion Petra

 

hotels voor de beste prijs

 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme