Ligia

 

 

Ligia of Lygia is een vissersplaats met een gezellige haven. Het is leuk om naar de vissers te kijken. In de ochtend komt de vissersvloot binnen en staan handelaars en restauranthouders klaar om de beste vis uit te zoeken. Met veel gebarentaal wordt de beste prijs bedongen. U vindt hier dan ook veel visrestaurants. Er is een mooi wandelpad langs de zee. Ligia is een uitstekend vakantie plaatsje voor rustzoekers. Het strand is een kiezelstrand. In het dorp is een bakker en supermarkt aanwezig. Apolpena is een rustig bergdorp en ligt tussen Ligia en Lefkas-stad.

 

Plagia

 

 

 

Tegenover Ligia vanaf taverne Makis zien we de muren van de enorme vesting Agios Georgios, op het vasteland bij het plaatsje Plagia of Nea Plagia. Het kasteel Agios Georgios moest de zuidkant van de, in de middeleeuwen zo belangrijke haven, van Lefkas-stad verdedigen.

 

Spanochori - Sfakiotes - Katouna

 

 

 

Landinwaarts achter Ligia liggen een aantal bergdorpen op de weg van Lefkas-stad naar Lazarata. De dorpen liggen in een mooie groene omgeving. Spanochori is een klein dorp met ruim 200 inwoners en ligt op een hoogte van 440 meter. Het plaatsje Sfakiotes heeft ruim 1.600 inwoners. Bij Sfakiotes ligt de Melissa kloof, deze kloof is onderdeel van verschillende wandelroutes op Lefkas. Katouna ligt op ruim een kilometer afstand van Ligia, het is een klein dorp met stijlvolle gerestaureerde huizen en schitterend uitzicht. In het lokale restaurant van Katouna kunt u in de keuken kiezen uit de verschillende Griekse gerechten.

 


Ligia - Touroperator aanbod 2017

 

Kazasis Ligia Konaki Ligia         Apolpena Lefkas  Palagia di Orio Apolpena Lefkas 

 

      rustig, comfortabel, zwembad, Sunweb                     prive zwembad, huurauto, rust, mooi uitzicht, Eliza

 

 

   

 

       Spanochori vakantie            Sfakiotes, natuur, Eliza                 Katouna, rustig, incl auto 

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Villa Sofia en Nickolas Ligia Lefkas Thealos Lygia Lefkas Alkyon apartments Ligia Hotel Avra Lygia 

 

                                                       hotels voor de beste prijs

 


 

   

 

Direct aan het haventje van Ligia ligt dit goede visrestaurant, met een prachtig uitzicht op onder andere het Agios Georgios fort op het vaste land. U kunt hier genieten van goede kwaliteit vis, het restaurant heeft eigen vissers in dienst en elke ochtend meren ze in het haventje aan. De eigenaar van restaurant Makis spreekt een beetje Nederlands. Twee dagen per week live Griekse muziek en dans. In het restaurant kunt u ook terecht voor ontbijt, koffie of een versnapering tussendoor.

 

Taverne Makis   mob. 6947-327289   makis5@in.gr

 

Lefkas :

  

 

 Lefkas-stad    Ligia    Nikiana    Nidri    Vlicho    Sivota  Kontarena  

 

 Vasiliki    Kaap Doukato    Porto Katsiki    Egremni    Kathisma    Agios Nikitas

 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme