Kathisma

 

 

Kathisma heeft een prachtig strand en ligt iets voorbij Agios Nikitas. Het Kathisma strand is een voortzetting van het Agios Nikitas strand en loopt door tot Kalamitsi. Het is een langgerekt zand met kiezel strand met hoge golven omringd door steile kliffen. Bekend om zijn mooie kristalheldere azuurblauwe zee en één van de populairste stranden van Lefkas. Er zijn parasols en ligbedden te huur. Goed bereikbaar via een redelijk goede maar steile weg en veel parkeer mogelijkheden. Vanuit Agios Nikitas gaan er bussen naar het Kathisma strand. Het plaatsje Kalamitsi ligt op circa twee kilometer van het strand.

 

Kalamitsi

 

 

 

Kalamitsi is een klein dorp in amfitheater stijl tegen de groene berg gebouwd, het is één van de oudste dorpen van Lefkas. In en rondom Kalamitsi staan een aantal kerken en dertien oude windmolens, er zijn een aantal tavernes, een bakker en een kleine supermarkt. Vanaf Kalamitsi is er een schitterend uitzicht over de westkust van Lefkas.

 


Kalamitsi

 

  

 

 

Zelfstandig vakantie boeken

 

Hotel Sirios Kathisma Lefkas Griekenland Hotel Sirios Kathisma Griekenland Hotel Sirios Lefkas Hotel Sirios Kathisma Lefkas

 

Dit nieuwe hotel ligt in een mooi aangelegde tuin. De ruime kamers hebben, tv met dvd-speler, kitchenette, airco en ruime balkons. Gelegen aan het begin van het Kathisma strand. Mooie ontbijtruimte waar zowel binnen als buiten gegeten kan worden. Van begin mei tot eind oktober geopend.

 

Hotel Sirios   tel. & fax: 26450-97025   mob. 6972-929047   Hotel Sirios      info@sirios-hotel.gr   

 

       


Restaurant Monato Kathisma Lefkas Griekenland Restaurant Monato Lefkas Restaurant Monato  Kathisma Griekenland

 

In het midden van het mooie Kathismastrand ligt dit bekende restaurant. Het restaurant heeft een uitgebreid assortiment van Griekse en Italiaanse gerechten. Bezoekers kunnen gebruik maken van de zonnebedden op het strand. Op het strand worden ook drankjes geserveerd en er zijn kleedhokjes, douches en wc’s. Boven het restaurant zijn een aantal luxe kamers te huur met ruime balkons.

 

Restaurant Monato   tel: 26450-97094    Monato restaurant

 

 

Strand bar Copla  Kathisma Lefkas Strand bar Copla   Strand bar Copla  Lefkas Griekenland Strand bar Copla  Kathisma Lefkas 

 

Gezellige strandbar met zwembad voor kinderen en volwassenen. Op het strand worden gewone en exotische drankjes geserveerd. Wilt u iets eten dan is er keus uit onder andere salade, omelet, hamburger, ijs, en friet.

Bij de bar zijn overdekte parkeerplaatsen.

 

Strand bar Copla  tel. 26450-29411   Strand bar Copla

 

Lefkas :

 

  

 Lefkas-stad    Ligia    Nikiana    Nidri    Vlicho    Sivota    Kontarena  

 

 Vasiliki    Kaap Doukato    Porto Katsiki    Egremni    Kathisma    Agios Nikitas

 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme