Psalidi en Agios Fokas en de thermen

Psalidi Agios Fokas

 

Psalidi ligt ten oosten van Kos-stad en kan gezien worden als een voorstad van Kos-stad. Van Kaap Psalidi naar het centrum van Kos-stad is circa vier kilometer. Vanaf Kos-stad is het een mooie fietsroute via Paradisi naar Psalidi. Het strand van Psalidi is een lang en schoon kiezelstrand en er zijn veel hotels en  restaurants. Na Psalidi loopt de doorgaande weg naar Agios Fokas. Agios Fokas heeft mooie zonsondergangen met uitzicht op de Egeïsche zee. Het strand van Agios Fokas is minder druk dan de stranden bij Psalidi en Kos-stad, er ligt echter wel meer kiezel. Ruim twee kilometer voorbij de Kaap Agios Fokas liggen de thermen, Empros Therma. De thermen van Kos zijn warmwaterbronnen met een temperatuur tussen 42 en 50 graden wat zich vermengt met het koelere zeewater.

De warmste temperatuur is bij de gespleten rots. Het zwavelhoudende water is, zoals wordt aangenomen, afkomstig van het tegenoverliggende vulkaan eiland Nisyros.

 


Psalidi en Agios Fokas - Touroperator aanbod 2017

 

                                      

 

                                        strand, populair, goede prijs/kwaliteit verhouding, Sunweb

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Michalis Studios and Apartments Psalidi Kos Angelos Studios Psalidi Theodorou Beach Hotel Psalidi Kos Hotel Thomas Psalidi Kos-stad

 

 hotels voor de beste prijs

 

 

Kos   

 

Kos vakantie aanbod   

 

Kos-stad    Psalidi    Palio Pyli    Kardamena   

 

Agios Stephanos    Kefalos    Kamari    Mastichari    Marmari    Tigaki

 

opgravingen Kos-stad    agora Kos-stad    gebouwen Kos-stad    Asklepion

 

natuur Kos

  

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme