Kos-stad agora

opgravingen Agora 

 

Het terrein van de opgravingen, waar ook de antieke Agora is gevonden, ligt in de havenwijk van Kos-stad.

 

ingang Agora bij de haven ingang Agora bij de nieuwe markt ingang aan de Ippokratous

 

Het opgravingsterrein heeft drie ingangen: ingang aan de haven, ingang bij de nieuwe markt, deze wordt ook wel forumingang genoemd, en de ingang aan de Ippokratous straat.

 

  Insulae

 

Vanaf de Ippokratous ingang ligt links de oude Agora (marktplein) en rechts de Insulae (huizenblokken). Achter de markt en de huizenblokken lag over de hele breedte een stadsmuur met maar één toegang naar het volgende gedeelte van de wijk.

 

heiligdom van Herakles heiligdom van Aphrodite Pontia Aphrodite

 

Hier staan rechts de overblijfselen van het heiligdom van Herakles (Hercules). Links staan de overblijfselen van het heiligdom van Aphrodite, ook wel Pontia Aphrodite genoemd. 

 

Stoa limenos  Limenos basiliek

 

Na de ruïne van Herakles lag rechts een baptisterium of doopkapel. Hierna aan de havenkant, liggen de restanten van de Limenos stoa (zuilengang) en de Limenos basiliek (havenkerk).   


 

  eiland Kos                                                                                                      Kos vakantie aanbod

 

© 2005 - 2017 Ecogriek                                                                                 sitemap          disclaimer

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme