Koroni

Koroni 

 

Koroni is een gezellige plaats en een authentiek Grieks schilderachtig stadje tegen de heuvel opgebouwd. De naam  komt van het Venetiaanse Corone en ligt tegenwoordig in de gemeente Pylos-Nestor. Volgens Pausanias, reiziger, schrijver en geograaf, is Koroni gebouwd op de restanten van het oude Asini, in de oudheid verhuisden de bewoners van het stadje dat bij Petalidi lag. De geplaveide straatjes van Koroni voeren steil omhoog naar de ruïnes van een Venetiaanse vesting en het kasteel van Koroni .

 

  

 

Links van de vesting ligt de boulevard met restaurants en winkeltjes. Aan het einde van de boulevard ligt de vissershaven van Koroni met een lange pier in zee. Vanaf de pier is er een mooi uitzicht op de kustlijn en het Taygetosgebergte. Naast de vissershaven ligt een kleine scheepswerf en achter de boulevard ligt een plein met een kinderspeelplaats. Rondom het plein liggen oude herenhuizen en staan palmbomen. Rechts van de vesting ligt het lange Zaga (of Zanga) strand, favoriet bij windsurfers vanwege de gunstige zuidenwind. Het Zaga strand is een lang en breed zandstrand met schaduwrijke bomen.

 


Koroni - Touroperator aanbod  2014                                                     

 

  

 

 mooi uitzicht over de baai, sfeervol "like home",  Wifi, bij strand en centrum, Jiba

 


Zelfstandig vakantie boeken  

 

   

 

  hotels en appartementen in Koroni                                 hotels voor de beste prijs

 


Parthenon kamers Koroni Griekenland Parthenon kamers en restaurant Koroni Griekenland restaurant Parthenon Koroni Griekenland  Parthenon kamers en restaurant Koroni Griekenland 

 

De Parthenon rooms liggen op 50 meter van het strand. De kamers zijn gezellig en goed ingericht. Vanaf het balkon is er uitzicht op de gezellige bpulevard en op de baai van Messinia. In de verte uitzicht op Mount Taygetos. De appartementen hebben airco en een tv, een badkamer en een ruim balkon.

 

Parthenon rooms  tel. 27250-22146   mob. 6973-061510        panos-1.5.1989@hotmail.com

 

 

  

 

Restaurant Parthenon bestaat ruim 40 jaar en is één van de oudste restaurants van Koroni. Volgens familietraditie worden hier op Griekse wijze de heerlijkste vis maaltijden gemaakt. De kokkin Oreanthi doet het met plezier, terwijl de zoons u op uw wenken bedienen. De prijzen van de maaltijden, zoals kipsalade en lamspaghetti zijn aantrekkelijk, de prijzen voor de vis gaan per kilo. U vindt restaurant Parthenon als eerste op de gezellige boulevard. Lekker lang tafelen met een mooi uitzicht over de baai en de vissersbootjes.

 

Parthenon Restaurant tel. 27250-22146   mob. 6973-061510

  


Restaurant Flisvos Koroni Restaurant Flisvos Griekenland Restaurant Flisvos haven Koroni  Restaurant Flisvos Koroni Griekenland

 

Goed Grieks restaurant met veel visgerechten, vlak bij de haven gelegen, aan de boulevard van Koroni. Naast het Griekse restaurant ligt een pizzeria. Bij beide restaurant zit u beschut en heeft u mooi uitzicht op de haven en de bergen in de verte.

 

Restaurant Flisvos  tel. 27250-22238

 

 

  

 

Romantisch tafelen doe je in deze binnentuin. Dit ommuurde restaurant staat goed bekend bij de Griek en de toerist. Verrukkelijke mousaka, meer dan 30 grillgerechten. Uitgebreide wijnkaart. De hele dag geopend. Als je Koroni binnenrijdt is het restaurant links van de kade achter de school gelegen.

 

Restaurant Bogris    tel. 27250-22664   dimsips77@yahoo.gr

 

 

IJssalon Dodoni  Koroni Griekenland IJssalon Dodoni Koroni IJssalon Dodoni haven Koroni IJssalon Dodoni  Koroni Griekenland  

 

Leuke kindvriendelijke ijssalon. Voor milkshakes, verse wafels, sorbets, koffie, verse jus, cocktails en alcoholische dranken. Ook voor ontbijt. Gelegen aan de kade en uitzicht op de haven van Koroni.

 

IJssalon Dodoni  tel. en fax: 27250-22602

 

 

   

 

Fastfood Break Time is nieuw in Koroni en ze hebben een ruime keus in broodje gezond, gyros, hamburger enz. In de vitrines kunt u aanwijzen waarmee u uw broodje belegt wilt hebben. Op het gezellige terras met het mooie uitzicht over de baai van Koroni wordt dit dan geserveerd. Neem er wat te drinken bij, zoals melk, een van vele koffie- of thee soorten, of een lekker koud pilsje, frisdrank of een Grieks wijntje. Aantrekkelijke prijzen en vlotte bediening.

 

Fast Food  Break Time   tel: 27250-23024

 

 

winkel papier en potlood Koroni Boekwinkel Koroni  Boekwinkel Koroni Griekenland Winkel papier en potlood Koroni  

 

Gezellige boekwinkel in het centrum gelegen in de eerste straat achter de boulevard. Uitgebreid boekenassortiment waaronder veel reisboeken. De winkel verkoopt ook leuke speeltjes, souvenirs, ansichtkaarten en kantoorartikelen.

 

Winkel papier en potlood  tel. 27250-22720

 


Peloponnesos

© 2005 - 2014 Ecogriek                                                                                 sitemap          disclaimer

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme