Lixouri

 

 

Lixouri ligt tegenover Argostoli. De veerpont van Argostoli naar Lixouri vertrekt één keer per uur, om 7:30 de eerste en om 21:30 uur de laatste. Om het hele uur vertrekt er een pont vanuit Lixouri. In het hoogseizoen vaart er meestal nog een latere boot in de avond. Het schiereiland wat men Lixouri noemt, heet eigenlijk Paliki met als hoofdplaats Lixouri. Er staan diverse standbeelden in Lixouri, er zijn veel kerken met unieke iconen, winkels en restaurants. De inwoners van Lixouri zijn muzikaal. Bij festiviteiten is de band van de muziekschool prominent aanwezig. Carnaval wordt in Lixouri uitgebreid gevierd en staat bekend in heel Griekenland.

 

  

 

Lixouri is een levendige plaats en een goede uitvalsbasis om de rest van het schiereiland Paliki te bekijken of andere plaatsen op het eiland Kefalonia in Griekenland. Chavdata ligt op Paliki op een kleine vier kilometer van Lixouri, Chavdata wordt ook wel als Havdata geschreven. Chavdata heeft circa 300 inwoners die leven van de landbouw en toerisme. Het nabijgelegen Lagadakia strand is een goed strand, ook het Xi strand is niet ver weg. Het Petani strand ligt in het midden van de westkust op Paliki. Het Petani strand heeft een Blauwe vlag en is een mooi zand met kiezel strand omgeven door kliffen, de zeebodem loopt steil af en er zijn vaak hoge golven.

 


Lixouri - Touroperator aanbod 2018

 

       Volidiera guesthouse Chavdata Paliki Kefalonia       Niforos Petani strand Kefalonia          

 

   groen, rust, zwembad      fantastich uitzicht, Eliza                strand op 10 meter, incl auto

 

 Apollonion Resort & Spa         

 

  sfeer, boomgaard, kindvriendelijk, Sunweb           Mega Lakos, nieuw, Sunweb        bij dorp, rustig, incl. auto

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Lazaratos hotel Variko strand Lixouri Villa Reverenza Agios Dimitrios Lixouri Terra Mare hotel Agios Dimitris Lixouri Kefalonia Hotel Summery Lixouri

 

 

hotels voor de beste prijs

 

 

Kefalonia:

 

Argostoli    Lassi    Svoronata    Lourdata    Katelios    Skala    Poros    Sami  

 

Agia Efimia    Myrtos strand    Assos    Fiskardo    Lixouri    Xi strand

 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme