Agia Efimia

Agia Efimia Griekenland  Agia Efimia Kefalonia Griekenland

 

Agia Efimia ligt 9 km van Sami en de plaatsnaam is gelijk aan de naam van de dorpskerk Agia Efimia. De gezellige haven van Agia Efimia ligt vol met zeiljachten. Langs de kust groeien veel wilde perenbomen. De plaats heeft veel bloemen en mooie tuinen. Het zware aroma van de jasmijn dringt op menig plaats door. Op de achterliggende berg, Agia Dinati, grazen geiten. Er loopt ook een oude wandelroute. Aristoteles schreef al in de 5de eeuw voor Christus over de geiten met gouden tanden in dit gebied, dit opmerkelijke fenomeen wordt veroorzaakt door de mineralen die in de bodem zitten. De zuivelcoöperatie van Makriotika staat bekend om de goede kaas. De soorten die gemaakt worden heten onder andere Feta, Kefaloriti: een pittige kaas en Mizithra. Agia Paraskevi ligt op zo'n vijf kilometer afstand en heeft een van de langste baaien die we onderweg passeren. Op de berg achter Agia Efimia heeft de gemeente antennes geplaatst. Hierdoor is in ieder geval in het hele havengebied WIFI internet gebruik mogelijk, maar soms ook nog wel in accommodaties die iets buiten het havengebied liggen. Het gebruik hiervan is gratis. 

 


      Bootverhuur in Agia Efimia


Zelfstandig vakantie boeken

 

Kefalonia Travel Agia Efimia Kefalonia Griekenland Kefalonia Travel Agia Efimia Kefalonia Travel Kefalonia Griekenland Kefalonia Travel Kefalonia 

 

Op 250 meter van de zee liggen de mooie Boulevard panorama suites met een volledig ingerichte keuken, tv, airco en luxe badkamer. Op 30 meter van zee liggen de Aetos suites met keuken, tv, airco en luxe badkamer. Beide suites hebben een luxe inrichting. Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Kefalonia travel.

 

Kefalonia Travel  tel. 26740-61800  fax: 26740-61801          Kefalonia travel           info@kefaloniatravel.com   

 

 


Agia Efimia - Touroperator aanbod 2018

 

 appartement Makis Agia Efimia    

 

    in het centrum, aan boulevard en strand, populair, goede prijs, Sunweb        

 

 


Vistaverne Poseidon Agia Efimia Kefalonia Restaurant Poseidon Agia Efimia Griekenland  Vistaverne Poseidon Agia Efimia Kefalonia

  

Vistaverne gelegen aan het eind van de boulevard. Het restaurant heeft eigen vissers in dienst, hierdoor is er een ruime keus in verse vis. Vanaf het verhoogde terras mooi uitzicht over de Agia Efimia baai en de lichten van Sami. Tevens verhuur van appartementen met zeezicht.

 

Vistaverne Poseidon   tel. 26740-61222  

 

 

Bar en restaurant Carena Agia Efimia Kefalonia Griekenland Bar en restaurant Carena Kefalonia Bar en restaurant Carena Griekenland Bar en restaurant Carena Agia Efimia Griekenland Bar en restaurant Carena   Bar en restaurant Carena Agia Efimia Bar en restaurant Carena Agia Efimia Kefalonia  

 

Deze nieuwe bar en restaurant is gelegen aan het einde van de boulevard bij de pier. Het restaurant heeft vooral mediterrane maaltijden en snacks op de menukaart staan. U kunt hier ontspannen genieten van een hapje of een drankje met de lichtjes van Sami op de achtergrond. Op de voorgrond de bedrijvigheid van de haven.De eigenaar brouwt zijn eigen bier, het is een donker biertje met een verrassende smaak voor een aantrekkelijke prijs, vraag er even naar aan de bar.

 

Bar en restaurant Carena  tel. 26740-61361   

 

 

 

 

Restaurant Steki is een van de langst bestaande familie teveernes van Agia Efimia. In deze traditionele teveerne wordt volgens oude Kefalonische recepten heerlijk gekookt en gegrild. Met name de vis smaakt hier meer dan uitstekend, verder staat onder andere op het menu: Kefalonische vleespastei, lamsvlees, visserman spaghetti en een verrassende spinazie lasagna. U vindt dit gezellige restaurant in het midden van de boulevard aan de haven van Agia Efimia.

 

Restaurant To Steki   tel: 26740-61025  mob: 6970-196273     www.stekikefalonia.com        steki.pylaros@gmail.com

 

  


Paradise beach

 

Paradise beach Agia Efimia Kefalonia Paradise beach Kefalonia Paradise beach Kefalonia Griekenland

 

Als u de weg vanaf de boulevard van Agia Efimia 200 meter volgt komt u aan dit prachtige strandje: Paradise beach. 

 

Restaurant Dendrinos Agia Efimia Paradise beach Kefalonia Griekenland  Restaurant Dendrinos Paradise beach Griekenland  Restaurant Dendrinos Agia Efimia Restaurant Dendrinos Paradise beach Kefalonia

 

Restaurant Paradise Beach ligt boven dit gelijknamige strand, de eigenaar Dendrinos kookt hier al vele jaren met plezier. De keuken biedt een scala aan Griekse gerechten, vooral de vis is erg gewild, ook vele Italiaanse pasta’s. Het terras heeft uitzicht op Sami.

 

Restaurant Dendrinos  tel. 26740-61392    website restaurant Dendrinos

 


Agia Paraskevi

 

Agia Paraskevi Kefalonia Agia Paraskevi Agia Efimia Kefalonia Agia Paraskevi Kefalonia Griekenland

 

Aan de mooie kronkelijke kustweg tussen Sami en Agia Efimia ligt tussen rotspartijen het mooie strandje van Agia Paraskivi aan zeer helder water met een groene gloed.

 

   

 

Restaurant met mooi uitzicht. Uitgebreide kaart met veel vissoorten, salades en de dagschotel van het huis. Tevens een gezellige bar met gemakkelijke stoelen en mooi uitzicht. Direct aan dit strandje ligt een zonneweide waar u in de koelte van de bomen op keurig gemaaid gras comfortabele ligstoelen kunt huren. Uitzicht over de baai van Sami.

 

Restaurant Saint Friday  tel. 26740-23061

 

   Restaurant en ligweide Saint Friday Kefalonia

  

Direct aan dit strandje ligt een zonneweide waar u in de koelte van de bomen op keurig gemaaid gras comfortabele
ligstoelen kunt huren. Prachtig uitzicht over de baai en aan de overkant op Sami en de bergen daar achter.

 

 

   

 

Beach Bar club Mareggiata ligt direct naast restaurant Saint Friday. In deze gezellige bar worden veel soorten drankjes geschonken zoals fleurige cocktails, veel soorten bier en gewone frisdrank. Er is ook een ruime keus in ijssoorten en andere versnaperingen, zoals Griekse mezes, salades, toast, baguettes en hamburgers.  Het strand café heeft veel ligstoelen op de ligweide, ook met schaduw en één maal per week is er live muziek waarin oldies en Griekse muziek  wisselen elkaar af.

 

Beach Bar en Night club Mareggiatia   tel.  6936-291710  of 6939-845153    spyrogiannis84@hotmail.com

  

 

Kefalonia: 

 

Argostoli    Lassi    Svoronata    Lourdata    Katelios    Skala    Poros    Sami  

 

  Agia Efimia    Myrtos strand    Assos    Fiskardo    Lixouri    Xi strand

 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme