Kalamata

Kalamata Griekenland Kalamata

 

Kalamata is de hoofdstad van het departement Messinia en heeft een gezellig winkelcentrum en is tevens havenstad. Kalamata staat bekend om zijn olijven. In de middeleeuwen was de stad vooral bekend om de zijden stoffen. De Kalamatianos, een populaire, en van alle Griekse dansen, wellicht de meest belangrijke, komt hier vandaan. De Kalamatianos heeft een Syrtos dansstijl, ook wel linedance genoemd. Bij deze traditionele dans, dansten de dansers niet met de handen aan elkaar maar met een zijden zakdoek tussen de handen van de volgende partner.

 

 

 

Langs de boulevard van Kalamata loopt een nieuw fietspad, het fietspad ligt langs de hele boulevard tot aan het centrum van Kalamata. De stad Kalamata ligt aan de voet van het indrukwekkende Taygetosgebergte. Dit gebergte heeft veel bijzondere begroeiing, vooral lage struiken en gedeeltelijk bebost door zwarte den (pijnboom) en de Griekse zilverspar. Broedende vogelsoorten zijn onder andere de buizerd en de adelaar. 

 


Kalamata - Touroperator aanbod 2018

 

     Ryalos    

 

schitterende ligging, Eliza      villa incl. auto, Eliza         natuur, bergen, incl. auto     strand, luxe, Sunweb

 

 

Tussen Kalamata en Petalidi ligt het rustige Messini met een mooi zandstrand.

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Elektra hotel en spa Hotel Ostria Kalamata Comfy Boutique hotel Byzantio hotel Kalamata

 

hotels voor de beste prijs 

 


vakantiehuis Kalamata vakantiehuis 2 slaapkamers compleet ingericht vakantiehuis 

 

                                                                  mooie vakantiehuizen


 

 

Aan de weg van Kalamata naar Sparta ligt dit gezellige restaurant in het groen. De weg loopt langs ravijnen en bossen en is een spectaculaire rit om te maken. Op hete dagen zoekt de Griek graag verkoeling in deze, altijd groene, bergen. Er bloeien veel bomen en struiken in dit gedeelte van de Taygetos. In de winter zijn de toppen altijd wit en de weg wordt sneeuwvrij gehouden, het is de enige weg tussen Kalamata en Sparta. U kunt deze route ook met de streekbus volgen.

 

   Restaurant Koupitsas Kalamata Griekenland

   

 

Op 23 km afstand van Kalamata ligt restaurant Koupitsas in een bijzonder sfeervolle rustieke omgeving. In de steile bergwand naast de taveerne ontspringen een aantal watervalletjes ze brengen rust en koelte met hun vrolijke geklater. Op het menu staan veel lokale Griekse specialiteiten en natuurproducten. Heerlijk zijn de in de steenoven authentieke bereide schotels U kunt ook honing kopen en honingraat bolletjes die als vervanger voor suiker worden gebruikt. de gastvrije service spreekt vanzelf in dit mooie berggebied.

  

Taverne O Koupitsas  tel. 27210-76117   mob. 6972-134953

 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme