Edipsos

Edipsos 

 

Edipsos of Aedipsos staat vooral bekend als Loutra Edipsos, de thermen Edipsos. De plaats is een groot spacentrum en kuuroord, die gezien wordt als de grootste van Griekenland. Er zijn ruim 75 thermale waterbronnen met een warme tot zeer hete temperatuur en drinkwaterbronnen. Het bronwater staat bekend om de helende eigenschappen. Al decennia lang bezoeken veel mensen de thermen, beroemheden zoals Winston Churchill, Maria Calles en Onassis bezochten Edipsos regelmatig. De eerste baden uit de Romeinse tijd zijn goed onderhouden en staan bekend als de Sylla baden, ze werden toen al bezocht door de keizers Hadrianus en Marcus Aurelius.

 

Therma Sylla bron Edipsos Loutra Edipsos

 

Er is een vaste ferryverbinding van Edipsos naar Arkitsa op het vasteland van Griekenland. Edipos is een levendige plaats waar culturele activiteiten en strand volleybal wedstrijden worden georganiseerd. Er zijn goede restaurants met verse vis en lokale gerechten. In Loutra Edipsos is er een ruime keus in hotels, hydrotherapie faciliteiten, spa en wellness centra.

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

   

 

hotels voor de beste prijs

 


   

 

Restaurant Ta Kochilia is gelegen in het midden van de gezellige boulevard van Loutra Aedipsos. Dit familie restaurant is vooral bekend om de heerlijke visgerechten waarbij de octopus boven aan de lijst van meest geliefde gerechten staan. Maar ook de vele andere vissoorten scoren goed en de overheerlijke verse mosselen. Alle vis wordt gevist uit de schone zee rondom eiland Evia. De meeste vissoorten zoals de Barbouni en de Zeebrasem gaan per kiloprijs. Het is heel gewoon om mee naar de keuken te gaan en zelf de vis uit te kiezen en af te laten wegen.

 

Restaurant Ta Kochilia   Boulevard Loutra Aedipsos   tel. 22260-23478

 


 

 

Nautilos Museum verzameld al 40 jaar vondsten uit de diepten van de zee. Inmiddels is er een unieke collectie van meer dan duizend voorwerpen uit de zee. In het museum is een Engelstalige gids die graag tekst en uitleg geeft.

Er is ook een projectieruimte met unieke filmopnames over de ontwikkeling van onder andere zeeschelpen.

In het museum zijn veel schelpen, fossielen en bijzondere stenen waaronder edelstenen of halfedelstenen genoemd.

 

  

  

 

In het museum zijn er sieraden te koop of andere souvenirs. De sieraden zijn gemaakt van zilver en stenen of schelpen. Het museum toont ook hoe schilders zich lieten inspireren door het zeeleven en hoe men in oude tijden kleding decoreerde met schelpen. Vanuit het café bij het museum is er een mooi uitzicht op de haven en de boulevard van Edipsos.

 

Museum Nautilos - Boulevard Loutra Edipsos - Evia  Tel. 22260-31662  mob. 6972-406477 of 6977-533030 

 

Evia :   

 

 Chalkida    NeaArtaki    Limni    Rovies    Edipsos    Istiea    AgiaAnna    Karystos  

 

Marmari    Styra    Kymi    Amarynthos    Eretria

 

klooster Osios David    Drymona watervallen  

 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme