Eilanden Griekenland

 

Griekenland heeft zeer veel eilanden, de meeste Griekse eilanden hebben een kenmerkend karakter, sfeer, bouwstijl en natuur. Eilandgroepen zijn de Cycladen met onder andere Santorini, Paros en Naxos, Kreta met omliggende eilanden, de Dodekanesos met onder andere Rhodos, Kos en Karpathos, Oost Macedonië en Thracië met Thassos en Samothraki, de Noord-Egeïsche eilanden met Lesvos, Samos en Chios, de Sporaden met Evia, Skopelos en Skyros, de Ionische eilanden met Corfu en Zakynthos en tot slot de Saronische eilanden. De Griekse eilanden zijn een perfecte bestemming voor een vakantie naar Griekenland.

 

  

 

De eilanden Poros, Methana, Spetses behoren bij de Saronische eilanden en Kythira van oorsprong bij de Ionische eilanden. Allen liggen bij de Peloponnesos en zijn goed te combineren met een reis op de Peloponnesos. Het eiland Lefkas is verbonden met het vasteland door een brug en is goed te combineren met een vakantie naar Parga of de Epirusstreek. 

 

  

 

Het eiland Kefalonia is via verschillende bootverbindingen en een eigen vliegveld bereikbaar. Zowel Lefkas als Kefalonia zijn groene eilanden en behoren bij de Ionische eilanden. Kefalonia is wat ruiger, rotsachtig dan Lefkas. Beide eilanden hebben indrukwekkende baaien met veel kleurschakeringen van het zeewater. De Saronische eilanden, in de nieuwe administratieve herindeling, een deel van de Zuid-Egeïsche Eilanden, hebben een geheel eigen sfeer. Eilanden zoals Santorini en Mykonos hebben veel kenmerkende witte huizen en een strakke architectonische bouwstijl. 

 


 

Website Ecogriek Griekse eilanden:

 

Corfu   Paxos   Lefkas    Kefalonia    Ithaka   Echinades   Zakynthos   Kythira  

 

  Lesvos    Chios    Samos    Kos     Rhodos    Karpathos  

 

   Mykonos     Kreta    Pilion     Evia

 

Salamina    Methana    Egina    Poros    Hydra    Spetses

  

© 2005 - 2017 Ecogriek                                                                                 sitemap          disclaimer

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme