Moraitika - Petriti - Notos

 

 

Moraitika is een gezellig Grieks kustdorp met verschillende faciliteiten. In Moraitika zijn overblijfselen te vinden van een Romeinse woning, baden en een fontein. Moraitika ligt in een groene omgeving; de bomen reiken bijna tot aan zee. Bij Moraitika ligt Messonghi. Messonghi is in de zomer vrij druk vanwege de goede en veilige stranden. Bij Messonghi, hoog op een heuvel, staat een kleine tempel. Bij de rivier zijn ruines van Grieks-Romeinse gebouwen aangetroffen.

 

Agios Matheos

 

Achter Moraitika ligt landinwaarts het bergdorp Agios Matheos, in een bosrijke omgeving. Het dorp Agios Matheos is gebouwd aan de voet van de bergen Mount Matheos en Mount Prasoudi en heeft circa 1.200 inwoners die voornamelijk leven van de landbouw. Mount Matheos wordt ook wel de huwelijksberg genoemd, in de Griekse mythologie zou Alkinoos er getrouwd zijn. Aan de westkust liggen de stranden Agios Matheos en Prasoudi, aan de oostkust liggen de stranden Moraitika, Agios Ioannis Peristeron en het Blauwe Vlag strand Agios Ioannis Strogils. In de omgeving van Agios Matheos ligt de grot Gardiki en het Gardiki kasteel. Er ligt ook een klooster, het Monastery Christou Pantokratora.

 


Agios Matheos - touroperator aanbod 2018

 

  

 

 rustige ligging, gastvrije eigenaar, 500 meter van het Prasoudi strand, incl auto

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Romantica Leftis Moraitika Corfu Villa Panorea  Moraitika Corfu Hotel Blue Horizon Moraitika Corfu Delfinia hotel Moraitika Corfu Griekenland

 

hotels voor de beste prijs

 

 


 

 

  Bar the islands Corfu restaurant Islands

 

Het tuinrestaurant en de tuin bar zijn een ideale plaats tijdens uw vakantie. Voor gevarieerde gerechten uit de eigen keuken. Het restaurant biedt een uitgebreide keus aan Griekse en andere internationale gerechten. Er is

ook een speciaal kindermenu. De bar is gebouwd rondom een oude olijfboom.

 

Restaurant The Islands  tel. 26610-76274  Restaurant The Islands   info@theislandsrestaurant.com

 


Petriti

 

  

 

Petriti is een vissersplaatsje dat gelegen is aan een ruim zandstrand. Aan het einde van de weg langs het strand gaat u over een bruggetje, u komt dan bij het mooiste gedeelte van het strand met mooie rotsformaties.

In het plaatsje wonen slechts vijf families ze zijn allemaal visser van beroep.

 


Notos

  

  

 

Notos, romantische strandjes ingesloten door veel groene palmen en cactussen. Een paradijsje voor de ecotoerist. Er is ook een aanlegsteiger en mooi uitzicht op het vasteland.

 

 

Panorama apartements Notos taverna Agios Nikolaos Notos taverna Agios Nikolaos Notos Corfu Griekenland Panorama apartements & taverna Agios Nikolaos Notos strand Corfu

 

Taverne Panorama biedt u de heerlijke Griekse keuken, met natuurlijk een keur aan visgerechten. De terrassen liggen op diverse hoogten en zijn omgeven door veel groen en bloemen. Een intiem gevoel, u moet dit paradijsje tijdens uw vakantie bezoeken. Ook is het mogelijk hier kamers te huren, ga voor meer informatie naar de website.

 

Panorama apartements & taverna Agios Nikolaos - Notos strand - Corfu  tel. 26620-51707

 

fax: 26620-51612  mob. 6977-715892      Panorama apartements & taverna       info@panoramacorfu.gr

 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme