Kavos

 

 

Kavos ligt aan de zuidkust van Corfu. Vroeger was het een gezellig vissersplaatsje. Tegenwoordig is Kavos in trek bij de toerist vanwege het lange en veilige strand en er zijn watersportfaciliteiten. Vanuit Kavos kunt u een bezoek brengen aan Kaap Asprokavos. Aan de rand van het groene dal staat het middeleeuwse Panagia Arkoudila klooster. Vanuit het nabijgelegen dorp Spartera heeft u een schitterend uitzicht over de hele zuidkust van Corfu. Vanuit de haven van Lefkimmi kunt u, goedkoop, met een veerdienst, naar het vasteland van Griekenland. De veerboot komt aan in Igoumenitsa.  De beroemde wandeltocht Corfu Trail begint in Kavos.

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Aquis Capo di Corfu Jessica Studios Kavos Corfu Palm Trees Studios & Apartments Kavos Corfu San Marina Hotel  Kavos Corfu

 

 hotels voor de beste prijs

  


Gardeno strand 

 

 

  

 

Deze lange zuidelijke landtong van Corfu kent ook veel mooie rustige stranden, zoals het Gardenios of Gardeno strand, de foto rechtsboven toont het hoogseizoen. Het water is bijzonder helder en het zandstrand loopt langzaam af, dus geschikt voor kinderen. De kant aan de Ionische zee is meestal wat koeler.

 

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme