Corfu

 

Corfu ligt in het uiterste noorden van de Ionische Zee en heeft een oppervlakte van bijna 600 vierkante kilometer. Toerisme en landbouw zijn de belangrijkste activiteiten van de bevolking. Door een aantal landverschuivingen is Corfu losgeraakt van het vasteland van Griekenland. De bergketen Pantokrator, de allesheerser, heeft drie hoge toppen, de hoogste top is de Pantokrator van 910 meter. Vanaf de top is het hele eiland Corfu en Albanië goed te zien, bij helder weer is Italië zichtbaar. Corfu wordt ook geschreven als Korfoe of Kerkyra, vroeger noemde men Corfu het Sikkeleiland vanwege de vorm van het eiland. Tussen Corfu en Epirus, vasteland van Griekenland, ligt de (zee) Straat van Corfu.

 

  

 

Corfu is voor veel toeristen een aantrekkelijke vakantie bestemming. Corfu-stad is een mooie stad met de Spianada en het Liston, het Oude en het Nieuw Fort. Bij Benitses staat het  Achillion - Paleis van Sissi. Er zijn op het eiland avontuurlijke wandelroutes, drukke en rustige stranden, uitgaansmogelijkheden en rustige groene streken.

 

  

 

Corfu:

 

Corfu vakantieaanbod  

  

Corfu-stad   Benitses   Moraitika   Kavos  Agios Georgios   Agios Gordios    Paleokastritsa 

 

Arillas   Sidari   Acharavi   Kassiopi / Avlaki    Barbati / Nisaki / Kalami    Ipsos   Dassia   Gouvia    Kontokali 

 

 Real estate   Watersport   Autoverhuur

 

Fotobijlage Corfu-stad    het Oude Fort    Achillion

 

Natuur Corfu

 


Bij elke plaatsnaam van Corfu staat het vakantie aanbod voor die plaats of directe omgeving.

 

Corfu landkaart

© 2005 - 2017 Ecogriek                                                                                 sitemap          disclaimer

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme