Chalkidiki

Chalkidiki  -  Chalcidice  -  Χαλκιδικη

 

De regio Chalkidiki heeft een oppervlakte van ruim 2.900 vierkante kilometer en bestaat, na de Griekse administratieve hervorming (2011), uit vijf gemeenten: Aristotelis, Kassandra, Nea Propontida, Polygyros en Sithonia.

 

 

 

Chalkidiki is een schiereiland en een regionale eenheid in Centraal-Macedonië, Griekenland. De Chalkidiki regio heeft drie vingers: Kassandra, Sithonia en Athos. De drie schiereilanden zijn langwerpig en omringd door Egeïsche Zee. Bijnamen voor de drie schiereilanden zijn: de “benen van Chalkidiki” of de “vingers van Chalkidiki”. De hele regio is bergachtig, met veel groen en mooie stranden. Het schiereiland Kassandra ligt het dichtst bij Thessaloniki en is de eerste vinger. Het schiereiland Sithonia is de middelste vinger. De derde poot van Chalkidiki is het schiereiland Athos, een deel hiervan is een autonome monnikenstaat en alleen met een visum toegankelijk.

 

 

 

Chalkidiki vakantie aanbod     Kassandra     Sithonia     Athos  

 

Chalkidiki landkaart

© 2005 - 2017 Ecogriek                                                                                 sitemap          disclaimer

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme