Arta

 

Arta ligt in de regio Epirus en is de hoofdstad van de regionale eenheid Arta. De stad Arta ligt aan de voet van de Mount Valtou en de Mount Tzoumerka. De meest bekende bezienswaardigheid van Arta is de brug over de rivier de Arachtos. De rivier Arachtos is 143 kilometer lang, ontspringt in de Mount Lakmos en komt uit in de Amvrakikos Golf.

 

Arta

 

De Arta brug heeft een lengte van 142 meter. Volgens de legende wilde de bouw van de brug niet slagen omdat elke nacht de fundamenten van de brug weer instortten. Tot op een dag een vogel neerstreek op het hoofd van de bouwmeester en deze vogel adviseerde hem om zijn vrouw in te metselen. De bouwmeester liet zijn vrouw bij een pijler van de brug inmetselen en de Arta brug hield sindsdien stand. 

 

brug van Arta Theodora van Arta kerk 

 

Elk jaar is er in Arta feest van 20 tot 30 juni, er zijn dan verschillende culturele evenementen. Er is ook een jaarlijks feest van “het vrouwen carnaval”, de vrouwen van Arta organiseren op de woensdag in de carnavalsweek een carnavalsoptocht. Op 11 maart is de viering van de heilige Theodora van Arta, de beschermster van de stad.

 

Plaka brug

 

 

De Plaka brug ligt meer naar het noorden over de Arachtos rivier op de grens van de regio’s Arta en Ioannina in het gebied Pramanta. De Plaka-brug is net als de Arta-brug een boogbrug, maar de brug van Plaka brug heeft maar 1 boog. Deze één-boogbrug is de grootste van Griekenland met een lengte van 40 meter en een hoogte van 19 meter. De huidige brug is gebouwd in 1866 en vormde de grens tussen het Koninkrijk Griekenland en het Ottomaanse Rijk, de historische Plaka brug was tevens deel van een belangrijke handelsroute. Op 1 februari 2015 is de boogbrug door een zware overstroming van de Arachtos rivier ingestort, de brug zal waarschijnlijk worden gerestaureerd.

 

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

Hotel Iliana Filippiada Chasakis Apartments Kanali Ionian Theoxenia Kanali

  

hotels voor de beste prijs

 


 Epirus

ECOGRIEK
Griekenland natuur, cultuur en toerisme